Kanadan sankari: "En tiedä mitä ajattelisin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Max Domi valittiin kisojen tähdistökentälliseen
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Taitava, hyvä luistelemaan ja hyvä laukaus. Mutta erityisesti kova taklaamaan ja erittäin taitava ärsyttämään vastustajia. Nämä ominaisuudet tekivät legendaarisen NHL-tappelija Tie Domin pojasta Maxista kotiyleisön suosikin Kanadan nuorten MM-kisoissa.

Miehen nimeä laulettiin useampaankin otteeseen Toronton Air Canada Centressä finaalin aikana.

- Jos totta puhutaan, niin ei niistä kaukalossa saa oikein selvää. Mutta onhan se tottakai coolia. Yritän ensisijaisesti aina auttaa joukkuettani, mutta heti siinä perässä tulevat fanit. Kiitos heille näiden kisojen loistavasta tunnelmasta!

- Tätä mestaruutta on vaikea käsittää, en oikein tiedä mitä ajattelisin. On mahtavaa päästä voittamaan näin arvostettu palkinto - ja erityisen hienoa on tehdä se kotikisoissa!

Maxin isä Tie pelasi NHL:ssä aikanaan toistatuhatta NHL-ottelua, mutta hänen palkintokaappiinsa ei koskaan päätynyt mitään NHL:n jäähykuninkuutta kummempaa. Onko pojan ura siis nyt jo isää komeampi?

- Tottahan se on, että minulla on enemmän mestaruuksia nyt kuin isälläni, Domi naurahti.

- Mutta isällä on yli tuhat NHL-ottelua, en välttämättä pääse koskaan sellaisiin määriin.

Isän juhlintaa katsomossa näytettiin ottelun ratkettua areenan videotaululla. Joko poika ehti jutella isänsä kanssa?

- En ole ehtinyt. En ole nähnyt häntä enkä ainakaan kerennyt soittaa kenellekään. Tiedän tämän olevan hänelle ainakin yhtä tärkeää kuin minulle, kiitoksia perheelleni kaikesta tuesta.

Domi oli kisoissa yksi Kanadan sankareista ja hänet valittiin lopulta myös kisojen tähdistökentälliseen.

- En ajattele olevani erityisen tärkeä pelaaja. Olen yksi osa tätä joukkuetta, voitimme kultaa joukkueena. Eikä tähdistövalintakaan nyt oikein tunnu miltään, ehkä sitä osaa arvostaa enemmän vasta myöhemmin, Domi mietti.

Pelaajat eivät ehtineet montaa minuuttia nauttia kultamitaleistaan ennen kuin heidät tuotiin median eteen. Miten ensimmäiset hetket maailmanmestareina sitten vietettiin?

- Lähettelimme Snapchat-pikaviestejä, jos totta puhutaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle