Jake Virtanen: "Tämä on elämäni suurin saavutus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jake Virtanen oli näiden kisojen ainoa suomalaispassinen kultamitalisti.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Suomalaisjuurinen Jake Virtanen oli kultajuhlien keskellä luonnollisesti innoissaan voitetusta maailmanmestaruudesta.

- Tämä on todella erityistä, vaikea kuvailla sanoin. Tämä on ehdottomasti elämäni tähän asti suurin saavutus, Virtanen hehkutti.

Kanada pääsi ottelussa nopeasti johtoasemaan ja näytti jo menevän menojaan ylivoimaiseen murskavoittoon. Virtanen ei myönnä olleensa kuitenkaan varma voitosta.

- Yritin pitää ajatukset kasassa ja keskittyä pelaamiseen. Tiesimme Venäjän pystyvän tulemaan vielä takaisin, kuten he meinasivat tehdäkin. Onneksi kestimme loppuun asti.

Venäjä nousi 1-5-tappioasemasta lopulta maalin päähän. Viimeisen minuutin aikana venäläiset pyörittivät ilman maalivahtia valtavaa myllytystä Kanadan päädyssä. Mitä sellaisella hetkellä liikkuu pelaajan mielessä?

- En ole ihan varma mitä ajattelin. Muistan kyllä uskoneeni koko ajan voittoon. Tiesin, että pystymme pitämään heidät pois maalinteosta. Mutta se oli hermojaraastavaa, Virtanen mietti.

Kanada voitti ensimmäisen nuorten MM-kultansa sitten vuoden 2009. Miten vuosikymmenen ensimmäinen kultajoukkue juhlii saavutustaan?

- On meillä vähän suunnitelmia, mutta ei niistä sitten sen enempää. Menemme varmaan aluksi hotellille juhlimaan poikien kanssa, Virtanen suostui lopulta paljastamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle