Suomen puolustuksen työjuhta Mikko Kokkonen ei lähtenyt USA:n kuumennusyrityksiin mukaan − "Kyllä sieltä koko ajan jotain huutelua tuli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Kokkonen luuti vakuuttavan ottelun Suomen alakerrassa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomen puolivälierävoitto Yhdysvalloista tuli kovan taistelun tuloksena. Alkulohkossa hieman lepsulta näyttänyt puolustuspeli otti suuria kehitysloikkia tärkeimmässä pelissä. Puolustuksen työmyyrä Mikko Kokkonen oli tyytyväinen omiensa asenteeseen ottelussa.

− Ei hirveästi maalipaikkoja annettu tänään. Puolustettiin joukkueena tosi hyvin, hyökkääjät tuli hyvin alas tukemaan ja puolustajat hoiti oman roolinsa. Tosi tyytyväinen voidaan olla, Kokkonen kehuu.

Henkilökohtaisesti vahvan ottelun pelannut Kokkonen oli tyytyväinen omaan panokseensa puolustamisessa, mutta parannettavaa löytyy hänen mukaansa aina.

− Aina on varaa parantaa, pitää itse nostaa omaa peliä. Enemmän pitää pystyä antamaan kiekolliseen peliin, puolustusrooli hoitui kyllä hyvin tänään.

Alkulohkon päättäneessä Sveitsi-kamppailussa joukkueen latautuminen peliin ei ollut riittävällä tasolla. Tosipelien alkaessa lataus saatiin kuitenkin kaivettua vakuuttavasti.

− Puhtaalla työnteolla saimme voiton. Kaikki heittäytyi hyvin peliin mukaan ja teki täysillä töitä. Vastustajakin oli nyt ihan eri tasoa, siihen on helpompi syttyä. Joukkue teki hyvän työn valmistautumisessa. Henkisesti on helpompaa latautua "kuolemanpeliin", Kokkonen tuumaa.

Kamppailu oli kuuma alusta lähtien. Yhdysvallat pelasi kovaa ja sortui loppua kohden ylilyönteihin rumien taklausten muodossa. Myös suu kävi läpi ottelun.

− Kyllä sieltä koko ajan jotain huutelua tuli. Hyvin pidettiin pää kylmänä, eikä lähdetty ollenkaan mukaan. Saatiin niiltä se ase otettua pois, jos ne sillä meitä yritti horjuttaa.

Välierät pelataan lauantaina Ostravassa, joten joukkue joutuu matkustamaan toiseen kaupunkiin. Vastustaja ei vielä pelin jälkeen ollut selvillä, mutta todennäköisin vaihtoehto on Kanada.

− Samalla lailla pitää lähteä pelaamaan, työnteko on sielläkin avainsana. Kaikki kun on joukkueena messissä, niin saadaan hyvä tulos aikaan, Kokkonen kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle