Raimo Helminen hehkui tyytyväisyyttä tiimiin − "Ennen kaikkea pelaajat pelasivat hienosti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Raimo Helminen on koko ajan uskonut joukkueen tekemiseen. Tuloksena oli nyt paikka mitalipeleissä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Heti ottelun jälkeen päävalmentaja Raimo Helminen kehui joukkueen sitoutuneisuutta ja fyysisyyttä. Jäähyminuutteja Suomelle kertyi vain neljä USA:n 33 minuuttia vastaan, joten myös pelikuri oli parantunut.

− Ei me nyt varsinaisesti haluttu saada kaveria kuumenemaan. Jos puolustaetaan tosissaan, niin pitää myös olla fyysinen. Pitää kamppailla koko ajan, sitähän tää peli on parhaimmillaan, Helminen totesi ykskantaan.

John Beecherin Eemil Erholtziin kohdistunut taklaus ensimmäisessä erässä herätti tunteita. Beecher selvisi tempustaan yhdellä kaksiminuuttisella.

− En todellisuudessa nähnyt sitä tilannetta. Jälkeenpäin nähtynä se oli varmaan turnauksen törkein taklaus. Saa nähdä tuleeko siitä seurauksia, Helminen jyrähti.

Moni oli valmis Sveitsi-ottelun jälkeen varaamaan Suomelle liput kotimatkalle ja toivottamaan Helmiselle hyvää jatkoa Turussa. Joukkue oli kuitenkin tehnyt täyskäännöksen.

− Ei me saatu tämmöistä tunnelatausta Sveitsiä vastaan. Olisihan sekin peli pitänyt voittaa. Sveitsi oli hyvä ja roikkui mukana, kyllä me siitä saatiin varmasti energiaa. Nyt tuli uusi, tosi tärkeä peli, ja jätkät teki tollaisen esityksen, Helminen ihasteli.

Kenen ansiota voitto sitten oli?

− Kyllä valmennustiimi on tehnyt hyvää työtä kaikin puolin, ei siitä pääse mihkään. Mutta ennen kaikkea pelaajat pelasi hienosti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös