Jasper Patrikainen jäi ilman peliaikaa Nuorissa Leijonissa − "Vähän jäi kaivelemaan"

LIIGA, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Penkillä istuminen tuli tutuksi Jasper Patrikaiselle nuorten kisoissa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Nuorten Leijonien maalivahtihierarkiassa kolmanneksi MM-kisoissa jämähtänyt Pelicans-kasvatti Jasper Patrikainen myöntää peliajatta jäämisen painavan mielessä. Rooli ja pelipaikkakunta loppukaudeksi on vielä epäselvä.

Nuorten Leijonien MM-joukkueen maalivahtikolmikkoon kuulunut Pelicansin Jasper Patrikainen lähti kisoihin taistelemaan lähtökohtaisesti kakkosmaalivahdin paikasta Kari Piiroisen kanssa Justus Annusen ollessa ykkönen.

− Hieno kokemus oli. On aina kunnia päästä edustamaan Suomea. Kivaa oli jätkien kanssa, mutta itsellä jäi rooli pieneksi. Oisin toivonut isompaa vastuuta, Patrikainen pohtii Liiga-arkeen palattuaan.

Peliminuutit jäivät pyöreään nollaan Patrikaisella, kun Annunen torjui Kazakstan-ottelua lukuunottamatta jokaisen pelin. Kazakstania vastaan tolppien väliin pääsi Piiroinen. Edes jo aikaisessa vaiheessa Kanadalle menetetyssä välierässä ei missään vaiheessa ollut puhetta Patrikaisen maaliin laittamisesta.

− Sanotaan näin, että vähän jäi kaivelemaan. Siitä kokemuksesta saa kuitenkin enemmän virtaa tähän loppukauteen.

Suomen joukkueen valmennusta ja ryhmän kyvykkyyttä puitiin laajalti mediassa kisojen aikana. Patrikaisella ei Raimo Helmisen ryhmästä löydy pahaa sanottavaa.

− Tykkäsin kyllä valmennuksesta, hyviä valmentajia kaikki. Jonkin verran kopissa seurattiin mediaa, muttei joukkueen kesken paljon mediasta puhuttu.

Nuorten kisat loppuivat sunnuntaina ja Patrikainen sai jo maanantaina ilmoituksen, että paikka olisi auki Liiga-joukkueen matkassa. Pääosan kaudesta mies on pelannut Heinolassa Mestistä.

− Vielä ei ole puhuttu, että missä jatketaan. Siirtoraja tulee joskus kuukauden päästä, katsotaan silloin uudestaan.

Nuorelle ja kehittyvälle maalivahdille tekisi varmasti hyvää saada paljon pelejä ja vastuuta. Pelicansissa liki kaikki minuutit on ominut itselleen Atte Tolvanen sen jälkeen, kun tähtimaalivahti Tomi Karhunen lähti Sveitsiin.

− Jos Pelicansissa saa pelejä alle, niin täällä olen tietysti mieluummin. Jos ei pelejä täällä tule, niin sitten mieluummin menisin Heinolaan isoon rooliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle