Kanadan Liam Foudy ihailee kapteeniaan − "Hayton on kapteeni syystä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanadan kapteeni Barret Hayton kasasi itsensä pelikuntoon finaaliin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Kanada palasi vuoden tauon jälkeen nuorten maailmanmestariksi Tšekin turnauksessa. Kanada kaatoi finaalissa Venäjän luvuin 4-3.

− Olin niin innoissani pelin jälkeen. Juhlat ovat vasta alkamassa. Vaikea selittää, kuinka uskomattomalta tämä tuntuu, Kanadan kolmosketjun hyökkääjä Liam Foudy kertaa.

Kanada kohtasi finaalissa juuri Venäjän, joka oli alkulohkossa antanut Kanadalle historiallisen 6-0-tappion. Kyseessä oli vaahteralehtipaitojen suurinumeroisin tappio nuorten MM-jäillä.

− Venäjä on todella hyvä joukkue, he voittivat meidät 6-kuitenkin lohkovaiheessa. Saimme kostomme tänään. He ovat iso ja vahva joukkue. He pelasivat hyvin tänään, ja saivat johtoaseman. Onnistuimme kuitenkin tulemaan rinnalle ja ohi.

Foudy kehuu vuolaasti joukkueensa kapteenia Barret Haytonia. Hayton sai Suomea vastaan pelatussa välierässä osumaa käteensä Lassi Thomsonin taklauksessa. Miehen pelikunto oli arvoitus ennen finaalia.

− Hayton on kapteeni syystä. Hän on hyvä johtaja, joka tekee kaiken oikein. Hän taisteli itsensä takaisin eilisestä loukkaantumisesta ja teki tärkeän maalin tänään. Jos on kysyttävää, hän on aina vastaamassa ja antaa hyviä vinkkejä. Hän pelaa NHL:ssä syystä, Foudy kehuu kapteeniaan

» Lähetä palautetta toimitukselle