USA:n päävalmentaja Scott Sandelin omiensa ylilyönneistä: "Ei sitä halua tapahtuvan, mutta joskus niin käy"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Scott Sandelinin joukot eivät yltäneet parhaimpaansa Suomea vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Suomi onnistui yllättämään Yhdysvallat puolivälierässä numeroin 1–0. Yhdysvaltojen päävalmentaja Scott Sandelin kokee, että he eivät saaneet parasta peliään kaivettua tärkeimpään paikkaan. Lopun ylilyönnit olivat hänestä valitettavia.

Suomi onnistui monien yllätykseksi kairaamaan itselleen 1–0-voiton Yhdysvaltoja vastaan torstain puolivälierässä. Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt USA ei päässyt parhaaseen pelivireeseensä, vaan joutui toteamaan Suomen paremmakseen.

− Joukkueemme pelasi identiteettinsä mukaisesti. Tiesimme, että tästä tulee tiukka peli. Emme luoneet tarpeeksi tekopaikkoja tänään. Suomi sai tehtyä tärkeän ylivoimamaalinsa, mutta meilläkin oli tilaisuutemme, etenkin lopussa. Emme vain olleet tarpeeksi hyviä, USA:n päävalmentaja Scott Sandelin kertaa.

− Olisi pitänyt tehdä maaleja, se olisi auttanut. Pettymys on suuri, ryhmä oli kasvamassa hyvin yhteen. Emme vain tänään onnistuneet. Maalivahti pelasi hyvin, harmi ettemme auttaneet häntä.

Sandelin ennakoi jo kohtaamista edeltävänä päivänä, että tulossa on tiukka peli, joka ratkeaa luultavimmin erikoistilanteisiin. Näin kävikin, kun molemmat joukkueet puolustivat maaliaan vahvasti ja Suomen Joonas Oden onnistui tekemään ylivoimamaalin.

− Suomi pelasi kovaa. Tiesimme, että aina kun heitä vastaan pelaa, tulee kova peli. Hävisimme kaksinkamppailuja emmekä pelanneet kiekollisesti kovin hyvin. Emme päässeet hyökkäysalueelle tarpeeksi hyvin, Sandelin analysoi.

Ottelussa tunteet kävivät kuumina etenkin yhdysvaltalaisilla. Tuomarilinja oli salliva läpi ottelun, ja loppua kohden peli alkoi riistäytyä käsistä. Ensimmäisessä erässä John Beecher taklasi Eemil Erholtzia rumasti laitaan, mistä tuomittiin vain kaksiminuuttinen, vaikka ulosajokin olisi ollut oikeutettu. Lopussa Oliver Wahlströmillä keitti yli ulosajon arvoisesti, kun hän taklasi Ville Petmania päähän.

− Tunteet ottivat vallan, kun peli alkoi olla menetetty. Pelaajat olivat turhautuneita, joskus vain keittää yli. Ei sitä halua tapahtuvan, mutta joskus niin käy, Sandelin kommentoi ylilyöntejä vähäsanaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle