Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski tyytyväisenä joukkueensa esityksistä – "On ollut hieno nähdä nämä kaksi peliä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski on ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin tähän mennessä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Naisleijonat jatkoivat viiden maan turnaustaan torstaina Turussa pelatulla Ruotsi-kamppailulla. Edellisessä ottelussaan Sveitsin lukemin 4–0 peitonnut Suomi jatkoi voittojen tiellä kaatamalla Ruotsin tasaisen kamppailun jälkeen 3–1.

Olympiavuoden vuoksi MM-kisat pelattiin vasta elokuussa 2022. Tauko maajoukkuepeleistä on ollut poikkeuksellisen lyhyt monille Naisleijonien avainpelaajille, mutta joukkueen kapteenia Jenni Hiirikoskea tämä ei ole haitannut.

– On upeaa pelata, kuvaili Hiirikoski tuntemuksiaan Ruotsi-pelin jälkeen.

Uudet pelaajat ovat päässeet hyvin mukaan joukkueeseen ja tuoneet uutta energiaa kaikille, mikä lämmittää kapteenin mieltä.

– On ollut ilo nähdä, kuinka he ovat tulleet tuohon ryhmään mukaan ja saamme uutta virtaa ja energiaa porukkaan. Olen ilolla seurannut heidän tulemistaan joukkueeseen, Hiirikoski kommentoi.

– Aina on hienoa päästä pukemaan leijonapaita, pelata näitä turnauksia täällä kotimaassa ja ennen kaikkea kohdata tuo rakas vihollinen pitkästä aikaa, tunnelmoi Hiirikoski Ruotsi-ottelun tauottua.

Tasainen ottelu ratkesi Suomen eduksi vasta kolmannessa erässä Ronja Savolaisen vietyä Naisleijonat ensin johtoon ja Viivi Vainikan sinetöityä voiton tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla. Hiirikoski antoi tiukasta ottelusta tunnustusta vastustajalle.

– Ruotsi oli erittäin hyvä myös, aika tarkaksi meni. He pystyivät painostamaan muutamia jaksoja, mutta pystyimme ne hetket pelaamaan nöyrästi ja klaaraamaan. Löysimme muutamat tarvittavat maalipaikat ja käytimme ne. Todella tasainen peli, kiteytti Hiirikoski ottelun Ruotsia vastaan.

Erinäiset mediakohut Naisleijonien ympärillä sekä pettymykseen päättyneet MM-kisat ovat monilla jääkiekon seuraajilla vielä tuoreessa muistissa. Hiirikosken mukaan joukkue itse pyrkii ammentamaan voimaa MM-kisojen pettymyksestä ja rakentamaan tämän pohjalta uutta nousua.

– Paljon olemme jo kisojen jälkeen puineet sitä pettymystä ja yrittäneet sieltä kaivaa voimaa. Tässä porukassa on iso voitonnälkä: ennen kaikkea niissä pelaajissa, jotka olivat MM-turnauksessa mukana, Hiirikoski toteaa.

– Varmasti oli siinä hetkessä meille iso pettymys, mutta ne tietyllä tavalla kuuluvat urheiluun. Ne pitää osata käsitellä ja kääntää voimavaraksi, Hiirikoski pohtii.

Joukkue pyrkii aloittamaan puhtaalta pöydältä uuden valmennusryhmän johdolla. Hiirikoski näkee koko tilanteessa otollisen mahdollisuuden joukkueelle hyödynnettäväksi.

– Muutenkin nyt on tietynlainen uusi alku: uusi valmennusjohto ja näin. Otamme opiksi ja käännämme kurssin ylöspäin, hän tuumii.

Toistaiseksi prosessi näyttää lupaavalta, sillä Naisleijonat ovat voittaneet molemmat ottelunsa Suomessa pelattavassa viiden maan turnauksessa. Hiirikoski on ollut tyytyväinen joukkueen esityksiin tähän mennessä.

– On ollut hieno nähdä nämä kaksi peliä. Olemme kaivaneet ne voitot sieltä, mitä on kaivattu, Hiirikoski summaa turnauksen alun Naisleijonien osalta.

Suomen seuraava ottelu turnauksessa on tiedossa perjantaina, kun se kohtaa Vierumäellä Saksan. Lyhyt palautumisaika ei huoleta kapteenia. Oman lisäelementtinsä tuo myös pienempi kaukalo.

– Peli nopeutuu taas. Uskon, että meillä riittää virtaa. Paljon on pelaajia rosterissa mukana ja kuten tuossa sanoin, kova voitonnälkä, niin uskon, että meillä on kyllä energiatasot kohdillaan, Hiirikoski toteaa luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle