Leijonalegenda on ehdolla IIHF:n kauden parhaaksi naispelaajaksi − finalistien listalla mukana lajilegendoja ja nuori sensaatio

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leijonakonkari on ehdolla IIHF:n vuoden naispelaajaksi.
Kansainvälisen jääkiekkoliiton kauden paras naispelaaja valitaan ensimmäistä kertaa. Suomalaislegenda Jenni Hiirikoski on IIHF:n julkaisemien seitsemän ehdokkaan joukossa.

Naisleijonien monivuotinen kapteeni ja puolustajalegenda Jenni Hiirikoski on yksi seitsemästä naispelaajasta, jotka kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF nimesi ehdolle vuoden naispelaajan tittelin saajaksi. Muut nimetyt ovat Kanadan Sarah Fillier ja kapteeni Marie-Philip Poulin, Yhdysvaltojen Caroline Harvey ja lajilegenda Hilary Knight, sekä Ruotsin Emma Söderberg ja Slovakian teinisensaatio Nela Lopušanová.

Listan pelaajat ovat kansainvälisen jääkiekkoliiton mukaan osoittaneet poikkeuksellista taitoa, päättäväisyyttä, joukkuemenestystä tai urheilullisuutta jäällä ja sen ulkopuolella.

IIHF kertoo, että voittaja julkistetaan kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Vuoden naispelaaja valitaan äänestyksellä, johon osallistuvat median edustajat sekä IIHF:n kutsuvieraat.

Äänestyksessä on mahdollista äänestää myös pelaajia IIHF:n tarjoaman listan ulkopuolelta. Äänestettävän pelaajan on kuitenkin täytynyt olla osallistunut vähintään yhteen kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämään arvoturnaukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle