Noora Tulukselle kolme syöttöpistettä Ruotsia vastaan – "Ensisijaista on, että pystyn auttamaan joukkuetta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Noora Tuluksen johtama hyökkäysketju oli jälleen tehokkaana.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Suomi voitti Ruotsin Turussa pelatussa maaottelussa lukemin 3–1. Suomen ykkösketjun keskushyökkääjä Noora Tulus merkkautti ottelusta kolme syöttöpistettä. Kovavireinen pelaaja on tällä hetkellä hyvässä vireessä niin seura- kuin maajoukkuetasolla.

Suomi kohtasi viiden maan turnauksen toisessa ottelussaan rakkaan naapurin, Ruotsin. Turussa pelattu ottelu päättyi Naisleijonien 3–1 voittoon. Suomen joukkueen tehokkain pelaaja ottelussa oli kolme syöttöpistettä kirjauttanut Noora Tulus. Tähtihyökkääjästä on mukavaa olla taas takaisin maajoukkueessa ja voitto tasaisesta ottelusta lämmitti mieltä.

– Tavoite oli voitto ja sen otimme. Siihen olen tyytyväinen, kommentoi Tulus ottelun tauottua.

– On todella kiva olla takaisin. Veikkaan, että jokaisella on nälkää tulla niiden kisojen jälkeen takaisin ja näyttää, mitä me osaamme. Tuntuu, että joukkueessa on hyvä pöhinä tällä hetkellä, kuvaili Tulus tunnelmia.

Suomi käänsi tasaisen ottelun voitokseen kolmannessa erässä Ronja Savolaisen ja Viivi Vainikan maaleilla.

– Mielestäni tosi hyvävauhtinen ja tasainen. Aloitimme hyvin, sitten päästimme kaverin mukaan. Tärkeät maalit tuohon loppuun. Niin kuin sanoin – voitto – se oli tärkeää, kertaa Tulus ottelun kuvaa.

Tulus on ollut vahvassa vireessä seurajoukkueessaan. Hyvä vire on jatkunut myös maajoukkueessa, sillä tiistain ottelussa Sveitsiä vastaan Tulus summasi kaksi syöttöpistettä ja nyt Ruotsia vastaan näitä kirjattiin kolme lisää. Pelaajan itsensä mukaan tämä on pitkän työn tulos yhteistyöstä tuttujen pelaajien kanssa.

– Se on varmaan sitä työn tulosta tällä hetkellä. Me olemme meidän ketjun kanssa täällä ja sitten Viivin kanssa vielä seurassa saatu monta vuotta tehdä yhdessä töitä, niin mielestäni työn jälki alkaa nyt näkymään ja tykkäämme pelata tällä hetkellä. Ihan siitä, ei ole mitään salaisuuksia, Tulus näkee.

Kysyttäessä, millaisia tavoitteita hän on asettanut itselleen maajoukkueessa, Tulus toivoo säilyttävänsä nykytason ja välttävänsä loukkaantumiset.

– Henkilökohtaisesti ainakin pitää pysyä tällä tasolla, jolla olen, pitkin kautta ja tietysti pysyä terveenä. Ensisijaista on, että pystyn auttamaan joukkuetta, Tulus kertoo.

Kokeneena pelaajana hän ei halua mennä asioiden edelle, vaan pitää fokuksen tässä hetkessä, kuten koko joukkue.

– Tällä hetkellä menemme leiri kerrallaan: mikä on tämän turnauksen tavoite, ja sitten katsomme eteenpäin joulukuun. Kuukausi kerrallaan. Emme ole sen enempää vielä tällä hetkellä puhuneet. Pyrimme saamaan jokaisesta päivästä kaiken irti, Tulus kiteyttää.

Suomi kohtaa perjantaina Vierumäellä pelattavassa ottelussa Saksan ja turnauksen viimeisessä ottelussaan lauantaina Tikkurilassa Tšekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle