Ruotsi antoi vahvan vastuksen Naisleijonille – Ronja Savolainen ottelun ratkaisijana

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi juhli maaliaan Gatorade Centerissä.

Turun Gatorade Centerissä Naisleijonat kokivat ongelmia Ruotsia vastaan lähinnä kiekonmenetysten seurauksena. Ottelun vahvasti pelannut Suomen ykköskenttä loi paikkoja miltei jokaisessa vaihdossaan. Tästä kertoo osittain myös ketjun sentteri Noora Tuluksen tehot 0+3. 3−1 päättyneen ottelun parhaana pelaajana palkittiin 1+1 tehot tehnyt Ronja Savolainen.

Ottelun alku oli Naisleijonilta pirteä, mutta pikkuhiljaa erän edetessä Ruotsi pääsi paremmin peliin mukaan. Molemmat joukkueet saivat avauserässä muutamia pidempiä hyökkäyksiä, joista hyvät maalipaikat jäivät kuitenkin uupumaan.

Erän paras tontti aukesi Elisa Holopaiselle, kun hän karkasi Ronja Savolaisen keskialueen katkosta läpiajoon. Kiekko kuitenkin karkasi kriittisellä hetkellä, joten avausosumaa saatiin vielä odottaa.

Ensimmäisen erän viimeisellä peliminuutilla Suomi meni johtoon varsin erikoisella osumalla. Sanni Rantala lähetti kiekon rystyllä siniviivalta kohti maalia ja se yllätti maalinedusliikenteen takana olleen Ruotsin maalivahti Ida Bomanin.

Suomi joutui toisen erän alkuun alivoimalle, mutta hoiti tilanteen tyylikkäästi. Tämän jälkeen Ruotsin hyvä karvauspeli aiheutti Suomelle useamman kiekonmenetyksen omalla puolustusalueella, joista syntyi maalipaikkoja Anni Keisalan maalille. Suomi kuitenkin kesti.

Naisleijonat saivat oman mahdollisuutensa ylivoimalla ja saivatkin pyörityksen aikaan. Tämän ylivoiman paras tilanne aukesi suorasta hyökkäyksestä Viivi Vainikalle, joka laukoi takatolpalta kiekon hieman ohi maalin.

Ruotsi oli lähellä tasoittaa ottelun toisen erän lopulla. Kiekko kimposi jo Keisalan selän taakse, mutta loistava puolustus esti ruotsalaishyökkääjän maalinteko aikeet. Näinpä Suomi jatkoi johtoasemassa kolmanteen erään.

Ruotsi tasoittaa, mutta naisleijonat ei hetkahda

Ruotsin tasoitusmaali syntyi Suomen koko ottelun ongelmakohdan myötä, kun kiekonmenetyksen jälkeen kiekko löysi tiensä Suomen maaliin. Ruotsin maalin teki Keisalan seurakaveri Kajsa Armborg.

Naisleijonien heikompi kolmannen erän alku sai helpotuksen Savolaisen napakan rannelaukauksen myötä, jonka seurauksena Suomi siirtyi ottelussa jälleen johtoon.

Koko ottelun vahvasti pelannut Suomen ykkösketju loi loistavia paikkoja myös kolmannessa erässä, mutta apina roikkui heillä tiukasti selässä miltei läpi ottelun. Lopulta Ruotsin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia, Viivi Vainikka sai palkintonsa ja sinetöi loppulukemat 3–1.

Naisleijonat pelaavat viiden maan turnauksessa seuraavan kerran huomenna perjantaina, kun vastaan asettuu Saksa. Ottelu pelataan Vierumäellä klo 16.