Leijonien ylivoimasta vastaava valmentaja Mikko Manner tiedostaa tehottomuuden: "Loppusilausta se kaipaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Manner vastaa Leijonien ylivoimasta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Leijonien saldo alkulohkon seitsemästä ottelusta oli viisi voittoa, yksi jatkoaikatappio ja yksi häviö. Seitsemässä ottelussa Suomelle siunaantui 24 ylivoimamahdollisuutta, mutta kiekko löytyi niiden päätteeksi vastustajien maalista ainoastaan kuusi kertaa.

− Ajoitus on kaikki kaikessa. Pitää varmistaa, että kaverin veskari ei näe, kun kiekko lähtee kohti maalia. Paikkojen määrään täytyy olla tyytyväinen, mutta loppusilausta se kaipaa. Yksinkertaisuutta ja paljon laukauksia, Suomen ylivoimapelaamisesta vastaava apuvalmentaja Mikko Manner pohtii.

Tänä iltana puolivälierässä luistelee vastaan Ruotsi. Häviäjän turnaus päättyy.

− Kummallakin ylivoimavitjalla on hyvä meininki ja selkeät laukojat. Pitää luottaa siihen, että saamme luotua saman verran paikkoja myös Ruotsia vastaan, Manner sanoo.

Hän heittää kaikki paineet Tre Kronorille.

− Ruotsi on selkeä ennakkosuosikki. Pystymme lähtemään otteluun samalla tavalla kuin Kanadaa vastaan. Meillä on joukkueen identiteettinä iloinen ja toisiaan aidosti kannustava joukkue. Sillä hengellä yksittäisessä kiekkopelissä voi tapahtua mitä vaan.

Alkulohkon pari tappiotakin Manner haluaa nähdä hyvänä opetuksena.

− Jos ennen turnausta meille olisi sanottu, että olemme lohkon kakkosia, niin jokainen olisi varmasti ottanut sen vastaan. Olisimme halunneet olla tietysti ykkösiä, mutta joka tapauksessa vastassa on huippumaa.

− Tappio Saksasta teki sinällään hyvää meille. Ennakkoluuloton asetelma Ruotsia vastaan sopii meille. Niin kuin Kanadaakin vastaan oli. Huono suoritus ei johdu siitä, että et haluaisi voittaa. Alkusarjassa on kahdeksan ottelua, joista suurin osa illalla. Aamuiseen otteluun ei ole niin paljoa aikaa valmistella kroppaa koitokseen, ja ehkä sen takia meno näyttikin tahmealta.

» Lähetä palautetta toimitukselle