Juhani Tyrväinen ei arvele ruotsalaisten kostavan harjoitusottelun kohutilannetta – "En usko, että tulee mitään muistutusta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juhani Tyrväinen lupaa räiskyvää peliä illalle.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Juhani Tyrväinen ei usko, että Ruotsi antaisi muistutuksen hänelle Tšekin EHT-turnauksen tapahtumista. Sen sijaan miehen fokus oli vahvasti joukkuepelin onnistumisessa.

Leijonahyökkääjä Juhani Tyrväinen uskoo, että Suomen tulee olla tarkkana Ruotsin hyökkääjien kanssa. Silti iskun paikat ovat tiedossa.

– Ruotsi on todella hyökkäysvahva joukkue ja heillä on paljon taitavia pelaajia. He näyttivät kyllä myös Venäjää vastaan, että omiin menee myös maaleja.

Saksa-ottelussa rakoillut yhtenäinen joukkuepelaaminen on Tyrväisen mielestä pakko saada takaisin raiteilleen.

– Jos me ei pelata joukkueena, niin me ei voida voittaa. Kaiken lähtökohta on pysyä joukkueena ja pysyä meidän pelisuunnitelmassa. Meillä ole mitään palaa, jos lähdemme sooloilemaan.

– Uskon, että pelinopeus kasvaa meidän edellisiin otteluihin verrattuna. Ruotsi tykkää pelata nopeasti ylöspäin. Myös luisteluvoimaan meidän pitää pystyä vastaamaan, Tyrväinen ennakoi.

Leijonien viimeisessä harjoitusottelussa ennen turnausta Tyrväinen kohahdutti telomalla Ruotsin maalivahti Jacob Markströmin. Ruotsalaisten mahdollinen muistutus voimahyökkääjälle tulevassa ottelussa ei ole mietityttänyt Tyrväistä.

– Muistan kyllä mitä meidän edellisessä Ruotsi-ottelussa tapahtui. En usko, että tulee mitään muistutusta, Tyrväinen toteaa luottavaisena.

Uusia taikatemppuja Tyrväinen ei omaan peliinsä luvannut tällekään illalle.

– Pyrin olemaan kiekossa ja pelaamaan samaa fyysistä peliä, Tyrväinen tuumasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle