Jääkiekkoliiton Harri Nummela: "Meillä on maailman paras jääkiekko-osaaminen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Nummela onnittelee tuoretta maailmanmestaria.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomalaisen maajoukkuejääkiekon kausi on ollut huikea. Alle 20-vuotiaat voittivat Kanadassa kultaa, Naisleijonat pääsivät kotikisoissa hopealle ja miehet voittivat Slovakiassa maailmanmestaruuden.

– Meillä oli [tällä kaudella] useampikin maajoukkue, joka oli Joukkue isolla J:llä. Vahvempi ja menestyksekkäämpi kuin osien tai yksittäisten pelaajien yhteenlaskettu summa, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kuvailee onnistumisia.

On selvää, että Suomessa ja suomalaisessa jääkiekossa on tehty jotain oikein, todennäköisesti jo pidemmän ajan. Mitalit eivät napsahda vahingossa – varsinkaan Suomelle, joka kansainvälisessä vertailussa on pieni maa.

– Me emme ole, pelaajamääriltä eikä taloudellisilta tai muilta voimavaroilta, maailman suurin jääkiekkomaa. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että meillä on maailman paras jääkiekko-osaaminen, Nummela sanoo.

Nummela ei perusta näkemystään pelkästään siihen, että maajoukkuetoiminnassa on tullut menestystä, vaan myös siihen, että nuoret pelaajat ovat marssineet esille kansainvälisissä kaukaloissa.

– Päällimmäisenä on vahva tunne siitä, että Suomi-kiekossa tehdään oikeita asioita laajalla rintamalla.

Suomalaisen jääkiekon onnistumiset Nummela kiteyttää yhteen sanaan: yhteistyöjääkiekko.

– Suomessa moni ihminen tekee tämän lajin eteen paljon pyyteetöntä työtä. Toivon, että he muistavat ja osaavat nauttia tästä [miesten maailmanmestaruudesta]. Tätäkin joukkuetta on moni suomalainen koutsi valmentanut ja huoltaja huoltanut. Moni on ollut tekemässä töitä näiden pelaajien eteen.

Yhteistyöjääkiekko saattaa olla myös se, mikä siivitti Leijonat kolmanteen maailmanmestaruuteensa Slovakian Bratislavassa sunnuntaina. Nummela pitää joukkueena pelaamista yhtenä tämänkeväisen MM-kullan takeista.

– Joukkuehenkeä on kuvailtu poikkeuksellisen hyväksi. Se on varmasti yksi [tämän joukkueen menestyksen] kulmakivistä. Toinen kulmakivi on valmennus, joka rakensi pelitavan, jolla tämä joukkue menestyy. Toisaalta myös pelaajat ovat tinkimättömästi sitoutuneet toteuttamaan valmennuksen linjaamaa pelitapaa. Lopputulos nähtiin tänä iltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle