Erkinjuntin taklaus kuumensi Hakametsän kiehumispisteeseen − Mäntylä: "Hyvä puhdas pommi"

LIIGA / Haastattelu
Tuukka Mäntylä taistelee jälleen kerran kirvesrintojen riveissä
Kuva © Saana Hakala
Taklauksia ja tunteenpurkauksia ei säästelty, kun Tappara palautti Tampereen herruuden itselleen lukemin 4−2 lainattuaan sitä Ilvekselle yhden ottelun ajaksi. Tuomareilla oli täysi työ pitää ottelu kasassa, eikä virheiltäkään vältytty. Tapparaan palannut Tuukka Mäntylä nautti paikallispelin tunnelmasta täysin rinnoin.

Illan eniten kohinaa aiheuttanut tilanne nähtiin ottelun kolmannessa erässä, kun Tapparan Antti Erkinjuntti taklasi Ilveksen nuorta puolustajaa Oskari Laaksosta Ilveksen maalin takana. Taklaus näytti puhtaalta, mutta voimaa siinä oli niin paljon, että Laaksonen menetti tasapainonsa ja loukkasi itseään.

Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi oli ottelun jälkeen vähäsanainen taklauksesta todeten vain sen olleen puhdas taklaus, jossa kädet eivät nousseet eikä hypätty irti jäästä. Tapparan konkaripuolustaja Tuukka Mäntylä oli Rautakorven kanssa samoilla linjoilla.

− Hyvä puhdas pommi. Hyvä juttu, että siitä ei rangaistuksia jaettu, koska omaan silmään se ei ainakaan näyttänyt likaiselta peliltä, Mäntylä pohti

Läpi ottelun taklauksia jaettiin puolin ja toisin ja pientä nokkapokkaa käytiin jatkuvasti. Tapparan kokeneeseen kaartiin kuuluva Mäntylä totesi, että ei heidän tarvitse tällaisissa peleissä juuri puuttua nuoremman osaston tekemisiin hillitäkseen joukkuettaan.

"Tottakai peli vie mennessään, mutta järki pitää pysyä mukana hommassa"

− Aika kokeneita nämä nuoretkin pelaajat jo on. Kun pelataan voitosta, niin ei siellä tarvitse mitään ihmeitä alkaa pullistelemaan. Tottakai peli vie mennessään, mutta järki pitää pysyä mukana hommassa, Mäntylä analysoi.

Aiempina kausina Mäntylä on ollut toisinaan otsikoissa omien kyseenalaisten tempaustensa vuoksi. Tällä kaudella veteraani on istunut jäähypenkillä vasta kertaalleen. Kysyttäessä häneltä, onko ikä tuonut rauhallisuutta peliin, ei Mäntylä ainakaan suoraan sitä myönnä.

− Kyllä mä olen muita yrittänyt kouluttaa siihen hommaan, Mäntylä veisteli pilke silmäkulmassa.

Sanotaan, että kaikki tiet vievät Roomaan, mutta Mäntylän kohdalla ne vievät Tampereelle. Ikitapparalaisena tunnettu Mäntylä ei ole kotimaassa pelannut muissa seuroissa. Lyhyiden ulkomaan komennusten jälkeen suunta on aina ollut takaisin kotikaupunkiin. Tämä visiitti on jo ainakin kuudes paluumuutto kasvattajaseuraan.

− Ilman muuta kotimaassa joukkue on Tappara, ei ole sitä tarvinnut miettiä, Mäntylä totesi.

Mäntylä kertoo paikallispelien sytyttävän edelleen. Hänen mukaansa kyseessä on aina uniikki peli, joka sytyttää etenkin sellaiset pelaajat, jotka ovat jo juniorivuosista lähtien pelanneet saman joukkueen riveissä.

- Aina paikallispeleihin löydän pienen extralatauksen. Ulkomaillakin olen pelannut derbyjä, mutta eivät ne itseä henkilökohtaisesti sytyttäneet samalla tavalla kuin Tampereen kamppailut, Hallissa oli tänään paljon väkeä ja fiilis oli hyvä, hieno näitä on pelata.Mäntylä sanoi.

"Ilman muuta kotimaassa joukkue on Tappara"

Vaikka Mäntylä nautti derbystä, totesi hän kolmen sarjapisteen lämmittävän eniten mieltä. Pisteet eivät tulleet Tapparalle helpolla. Ilves luisteli joka puolelta ohi ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen Tappara ryhdistäytyi. Mäntylä antoi vastustajalle tunnustusta kehuen Ilveksen liikettä:

− Ilves on pelannut hyvin ja pelasi tänäänkin loistavaa kiekkoa. Onneksi saimme käännettyä pelin.

Ottelu olisi voinut alkaa Tapparan osalta valoisammin, jos tuomaristo olisi ollut paremmin hereillä ensimmäisessä erässä. Ilves otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle siirretyn rangaistuksen aikana ja teki avausmaalinsa. Kiekko kuitenkin kävi jo Tapparan pelaajan hallussa ennen maalia, mutta peliä ei vihelletty poikki.

− Koettiin pientä vääryyttä, mutta ehkä me sisuunnuimme siitä ja käänsimme pelin voitoksi, Mäntylä mietti.

37-vuotias puolustaja ei osoita hyytymisen merkkejä, vaikka toki vastuu onkin hieman pienentynyt.

− Kyllä minä vielä vauhdissa ihan hyvin pysyn, en jää kauheasti jälkeen. Kyllä kiekkoa on edelleen kiva pelata, Mäntylä päätti epäilyt iän painamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle