CHL jatkuu – Ilves lepuuttanee avainmiehiä, Lukolla huilaa koko ykkösketju

CHL / Artikkeli
Jaetulla kärkipaikalla CHL:n sarjataulukossa majaileva Ilves isännöi tiistaina SHL:n kärkiseura Färjestad BK:ta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
CHL jatkuu pienen tauon jälkeen jälleen tiistaina, kun suomalaisseuroista kaukalossa nähdään Ilves, Lukko ja Tappara. Pelicans puolestaan jatkaa CHL-kamppailujaan keskiviikkona. Ilves on jo varmistanut jatkopaikkansa ja Lukonkin tiketti pudotuspeleihin on leimausta vaille valmis.

CHL tarjoaa jälleen mielenkiintoista seurattavaa ja suomalaisseurat saavat vastaansa kovia nippuja ympäri Euroopan. Tiistaina Ilves isännöi SHL:n tämänhetkistä kärkiseuraa Färjestad BK:ta, Lukko vierailee Saksassa Toni Söderholmin Red Bull Münchenin vieraana ja Tappara pelaa SC Rapperswil-Jona Lakersin vieraana. Pelicans jatkaa pelejä suomalaisten osalta keskiviikkona Bolzanossa.

Kierroksen jälkeen kukin joukkue pelaa enää yhden kamppailun ennen pudotuspelejä, joten jaossa on tärkeitä pisteitä.

Jatkopaikkansa jo varmistanut Ilves isännöi naapurimaan kärkiseuraa

Ilves on Växjö Lakersin ohella toinen joukkue, joka on jo varmistanut paikkansa CHL:n pudotuspeleissä. Tamperelaisnippu on voittanut kaikki neljä aiempaa kohtaamistaan Pardubicea, Bolzanoa, Trineciä ja Vitkovicea vastaan. Färjestad on puolestaan hävinnyt vain Ingolstadtille, mutta voittanut Aalborgin, Biel-Bennen ja Stavangerin.

CHL:ssä joukkueiden välillä on kaksi pistettä. Omissa liigoissaan joukkueiden sijat ovat yksi ja kaksi, joten kyseessä on todellinen huippukamppailu.

– Vastassa on ruotsalainen huippujoukkue, joka johtaa omaa sarjaansa. Aivan varmasti on kova peli tulossa, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen alleviivaa.

Pennasen mukaan joukkue saattaa lepuuttaa osaa pelaajista, mutta odotettavissa on, että ensi viikolla Ilveksen kohdatessa Rouenin, on muutoksia vielä enemmän.

Ottelu alkaa Nokia-areenalla kello 18.30.

Lukko antaa näytönpaikan nuorille pelaajilleen

Lukko on aiemmista kohtaamisistaan voittanut kolme ja hävinnyt niin ikään yhden. Edellinen CHL-kamppailu päättyi Raumalla Adler Mannheimin 6–0-voittoon. Söderholmin luotsaaman RB Münchenin lisäksi Lukko kohtaa vielä Genéve-Servetten kotonaan ensi viikolla.

Joukkue on käytännössä varmistanut pudotuspelipaikkansa, sillä Lukolla on kasassa yhdeksän pistettä ja tällä hetkellä viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevalla saldo on viisi pistettä.

– Vastassa on vahva joukkue, jolla on suomalainen valmentaja. Heidän pelaamistaan olemme nyt katselleet ja onhan siinä paljon suomalaisia elementtejä. Münchenillä on neljä kenttää täynnä kokeneita pelaajia, kyllä siinä haastetta riittää, Lukon pääkäskijä Tomi Lämsä kertoo.

Paikallislehti Länsi-Suomi kertoi jo aiemmin, että Lukko lähtee Saksaan ilman ykkösketjuaan. Raumalle jäävät siis hyökkääjät Sebastian Repo, Julius Mattila ja Brayden Burke sekä puolustaja Jakob Stenqvist. Heidän tilallaan mukaan lähtevät Daniil Trakht, Lenni Hämäläinen ja Oliver Suni.

Lukon urheilujohtajan Kalle Sahlstedtin mukaan ratkaisuun päädyttiin levon, kierrätyksen sekä pienien vaivojen vuoksi.

Joukkueet iskevät yhteen Saksassa kello 20.30 Suomen aikaa.

Tappara ei halua luovuttaa pisteitä sveitsiläisisännälle

Tapparalle CHL on tuottanut tähän mennessä neljästä pelistä seitsemän pistettä, kun se on hävinnyt yhden kamppailun ja voittanut kolmea, joista kaksi varsinaisen peliajan jälkeen. Vastustajalle alku on ollut hankala, sillä pisteitä on kasassa vasta viisi. SC Rapperswil-Jona Lakers on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa.

– Kohtuullinen CHL-kauden alku meillä on takana, mutta edellisten CHL-pelien jälkeen olemme saaneet aika paljon lisää kilometrejä alle. Uskon, että se tulee näkymään pelaamisessamme, Tappara-valmentaja Juha Juujärvi toteaa.

Joukkueessa tiedetään, että pisteitä kaivataan lisää, jotta paikka pudotuspeleihin aukeaa varmuudella. Erilaisen sarjasysteemin vuoksi CHL:ssä ei ole enää lohkoja, vaan pudotuspeleihin jatkaa kaikista joukkueista 16 parasta. Tappara kohtaa viimeisellä kierroksella viime kaudella Sveitsissä finaaleja tahkonneen Biel-Biennen.

– Me tarvitsemme lisää pisteitä, mutta niin tarvitse myös vastustaja. Hyvä mittari meille, luisteluvoimainen joukkue on vastassa, Juujärvi painottaa.

Tappara kohtaa SC Rapperswil-Jona Lakersin illan myöhäisottelussa kello 20.45 Suomen aikaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle