Ilvekseltä oli loppua puolustajat loukkaantumisten myötä − Tappara malttoi napata pisteet

LIIGA / Raportti
Parikka haki Erkinjuntin hippasille tämän taklattua Laaksoselle aivotärähdyksen.
Kuva © Saana Hakala
Lähtökohdat 

Ilves hävisi Kouvolassa KooKoolle keskiviikkona, mikä tarkoitti sitä, että tupsukorvien pitkä voittoputki meni poikki. Tästäkin huolimatta Ilves on yksi Liigan kovakuntoisimpia ryhmiä.

Maalivahtipelaaminen 

Ilves on keikkunut runkosarjan ensimmäisen neljänneksen Liigan kärkipaikoilla, eikä vähiten maalivahtipelinsä ansiosta. Riku Helenius oli Tapparaa vastaan jälleen todella varmaotteinen. 

Puolustuspelaaminen 

Ilves puolusti koko illan rohkeasti. Aika ajoin rohkea pelaaminen aiheutti sekä harmaita hiuksia pelillisesti, mutta myös takaiskuja kokoonpanoon.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves lähti otteluun samanlaisella luisteluilmeellä kuin kauden avanneeseenkin paikallisotteluun.

Tasoitusmaalissa Tapparalle oli tulossa jäähy, mutta pelaaja toisensa jälkeen jaksoi luistella kiekolle − lopulta kultakypärä Teemu Lepaus niittasi kiekon verkkoon. Jo seuraavassa vaihdossa Ilves siirtyi johtoon.

Ilves jaksoi hyökätä koko ottelun ajan rivakasti, mutta pisteitä se ei tuottanut.

Erikoistilanteet 

Alivoimapelaamisessa tupsukorvat olivat hereillä. Ainoastaan Niko Ojamäen iskemään 2−2-maaliin ei vihreäpaidoilla ollut sanomista.

Ylivoimaa Ilves pääsi kokeilemaan toisen erän lopussa, mutta muutamaa Mark Floodin viivakutia kummempaa joukkue ei saanut aikaiseksi.

Lähtökohdat 

Tappara on orastavassa kahden ottelun voittoputkessa. Viimeisimpänä kirvesrinnat kaatoivat Turussa vähämaalisessa kamppailussa TPS:n.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljanko on pääsemässä sellaiseen vireeseen, jota Tappara pitkän kauden aikana tarvitsee. Ainoastaan muutama paha pomppukiekko haittasi miehen työskentelyä. Perjantai-illan takaiskuille nuori veskari ei voinut mitään. 

Puolustuspelaaminen 

Osoitus Tapparan puolustajien hyökkäystaidoista saatiin heti ottelun alussa, kun uusi tulokas, kokenut ruotsalaispakki Elias Fälth kiskaisi kiekon nuottaan Matti Järvisen aloitusvoitosta.

Kokenut puolustusosasto tilkitsi ratkaisevilla hetkillä oman päädyn niin etevästi, että kolme pistettä satoi Tapparan laariin.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara oli jälleen aika ajoin ihmeissään Ilveksen nopean pelitavan kanssa, mutta kokeneiden ratsujensa johdolla moninkertainen mitalistijoukkue pysyi menossa mukana.

Illan linja oli melko salliva, mikä auttoi vierasjoukkuetta liukkaan vastustajan hidastamisessa. Kuten puolustuspäässäkin, niin hyökkäyksessäkin maltti oli Hakametsän illassa valttia. Sitä Tapparalta löytyi enemmän.

Erikoistilanteet 

Ojamäen huippuveto illan kolmannella Tappara-ylivoimalla toi tuloksellisesti joukkueelle siedettävän ylivoimasaldon. Alivoimalla joukkue ei joutunut itseään rasittamaan.

Erikoista 

Ilveksen peräpää uhkasi huveta kokonaan, kun jo ennen ottelua sivuun jääneen Juha Leimun lisäksi sekä Matt Generousin peli jäi kesken. Kolmannessa erässä Antti Erkinjuntti lanasi vielä Oskari Laaksosen Ilves-maalin takana.

Lopulta kotijoukkueelle jäi riveihinsä neljä puolustajaa: Tuomas SalmelaOlli Vainio, Mark Flood ja ratkaisuhetkillä jäähypenkkiä kuluttanut Jarkko Parikka.

Ottelun ratkaisu 

Parikka kävi muistuttamassa Erkinjunttia jääkiekon lainalaisuuksista, ja tilanteesta seurasi Tappara-ylivoima. Sen loppusekunneilla Jarkko Malinen vei kirvesrinnat johtoon. Lopulta Tappara voitti kahden maalin marginaalilla ansaitusti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo