Ari-Pekka Selin painotti kuorman jakautumisen merkitystä − "Meillä oli eilen iltamyöhällä kova peli ja tänään vastassa on levännyt Latvia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonilla on allaan Saksa-voitto.
Kuva © Samuli Huikuri

Leijonat kohtaa sunnuntai-illan kamppailussa kisaisäntä Latvian. Ari-Pekka Selin uskoo, että vastustaja pelaa erilaista peliä kuin Saksa, vaikka molemmat organisoituneita joukkueita ovatkin.

− He ovat pelinopeita ja taitavia. Meille tulee varmasti haasteita heidän suunnanmuutospelinsä kanssa.

Selin mainitsi haastattelutilaisuudessa latvialaistoimittajalle, että erityisesti Rihards ja Roberts Bukartsin sekä Miks Indrasiksen kanssa tarvitsee olla tarkkana. Latvian ylivoimassa on taitavia pelaajia.

Latviaa vastaan kenttäpelaajista sisään tulevat Mikael Seppälä, Peter Tiivola ja Jere Karjalainen. Muun muassa Hannes Björninen huilaa.

− Pitää muistaa, että meillä oli eilen iltamyöhällä kova peli ja tänään vastassa on levännyt Latvia. Tiistaina päivällä sitten Kanada. Haluamme pitää pelaajia valmiina, kun käsky käy, Selin valottaa.

Selin painottaa, että koko joukkue on terveenä ja sanoo koputtavansa puuta ja päätä. Koronapandemian aikana terveys ei ole aina itsestään selvä asia.

Leijonat on löytänyt pikkuhiljaa toimivia koostumuksia. Esimerkiksi Anton Lundellin vitja on saanut tulosta.

Arttu Ruotsalainen on nostanut tasoaan ja Niko Ojamäki on tuonut työmäärää ja luistelua laidalle. Ei kukaan pysty yksin tulosta tekemään. He saivat tärkeän ja upean maalin eilen. Uskon, että jatkoa seuraa, Selin toteaa.

Vain Axel Rindell ei ole toistaiseksi saanut peliaikaa. Selin kertoo, että kokoonpanot mietitään aina joka peliin uudelleen.

− Kanada-peliä emme ole miettineet vielä muuten kuin työmäärän jakautumisen osalta. Varmaan mikään joukkue ei ole tässä vaiheessa tekemässä isoja muutoksia. Hienosäätöä ja haetaan energiaa uuteen peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle