Kanadan leirissä otettiin ilo irti nousukiidon kruunusta − "Meille ei annettu mahdollisuutta voittoon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanadan pelaajat riemuitsivat maailmanmestaruudesta.
Kuva © Samuli Huikuri

Nick Paul räjäytti Kanadan riemun Riian MM-kisojen loppuottelun jatkoerässä. Maailmanmestaruus oli ratkennut. Vaahteralehtipaitojen sankari sahasi Suomen puolustuksen halki Connor Brownin kanssa ja laittoi kiekon verkkoon ohi Jussi Olkinuoran.

− Annoin Brownille kiekon ja hyviä asioita alkoi tapahtua. Adrenaliini otti vallan, kun joukkue ryntäsi kentälle. Joka kerta, kun edustaa Kanadaa, sitä haluaa voittaa mestaruuden − laittaa kuorrutuksen kakkuun, ratkaisija Paul tunnelmoi.

Joukkueen kapteeni Adam Henrique kertasi sitä, kuinka joukkue kasasi itsensä paljon jäähyjä sisältäneen ensimmäisen erän jälkeen.

− Rauhoituimme ja pelasimme sen jälkeen koko ajan paremmin. Oli tärkeää tietää, miten Suomi pelaa, he pelasivat järjestelmällisesti, analysoi Henrique, joka oli häviämässä MM-kultaa 2019.

Henrique pääsi nostamaan mestaruuspokaalia ensimmäisenä.
Kuva © Samuli Huikuri

Finaali eteni jatkoerään tasatilanteessa 2−2. Maxime Comtois'n mukaan joukkue ei valmistautunut ratkaisun hetkiin millään tavalla poikkeavasti.

− Aloitimme turnauksen kolmella tappiolla. Ajattelimme, että koska teimme sen jo Venäjää vastaan, niin teemme sen nytkin.

Anaheim Ducks -hyökkääjä oli innoissaan siitä, kuinka etukäteen paikallismediassa häviämään tuomittu joukkue nousi mestaruuteen.

− Kun joukkueemme julkistettiin, meille ei annettu mahdollisuutta voittoon. Osoitimme epäilyt vääriksi vastoinkäymisten kautta. Kanadan maajoukkueessa on aina pelattava parhaimmillaan ja tässä turnauksessa teimme niin Saksa-ottelusta lähtien.

Myös päävalmentaja Gerard Gallant totesi myös, että ajatteli joukkueen nousun alkaneen juuri Saksaa vastaan, vaikka vielä sen kamppailun Kanada hävisikin. Vaahteralehtipaitojen voittokulku riitti sittemmin kultaisiin mitaleihin asti.

− Olimme tosi lähellä pudota ja lopulta voitimme Venäjän, Yhdysvallat ja Suomen, jotka olivat turnauksen parhaita joukkueita.

Päävalmentaja Gallant mestaruuspokaalin kanssa.
Kuva © Samuli Huikuri

Kanadan luotsi kehaisi Leijonia tiukan finaalivastuksen antamisesta.

− Tämä oli kova ottelu. Suomi pelasi todella hyvin ja haluan nostaa heille hattua, Gallant sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle