Tuomarilinjan muuttumisesta huomauttanut Jalonen oli ylpeä Leijonista − "Jos pääsee pelaamaan kultamitalista ja antaa siinäkin itselleen mahdollisuuden voittaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jalonen oli Leijonista ylpeä. Arkistokuva.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leijonaluotsi oli taiston tauottua ylpeä joukkueestaan. Kesken finaalin muuttuneesta tuomarilinjasta hän ei pitänyt.

Leijonien pääluotsi Jukka Jalonen oli MM-finaalitappiosta huolimatta ylpeä joukkueestaan ja sitoutuneesta pelistä, jota se esitti. Suomi ei hävinnyt turnauksessa yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. 

− Jos pääsee pelaamaan kultamitalista ja antaa siinäkin itselleen mahdollisuuden voittaa, on oltava ylpeä joukkueesta. Pelaajat taistelivat sydämestään. Oma aikansa menee, että palautuu henkisesti.

Maailmanmestaruus ratkaistiin jatkoerässä, joka pelattiin kolmella kolmea vastaan. Myös Suomen Arttu Ruotsalaisella oli paikkansa tehdä voittomaali ennen kuin Kanadan Nick Paul onnistui. Jalonen ei suonut ajatusta sille, oliko nähty oikea tapa ratkoa mestaruus.

− En ole funtsinut sitä. Se on sama kummallekin. Oli meilläkin jatkoerässä hallintaa. Meitä vastaan ei ole helppo pelata eikä meitä ole helppo voittaa, niin kuin tänäänkin nähtiin. Olimme parempia kuin vastustaja muussa paitsi maalinteossa, Jalonen kiteytti.

Illan erotuomaritoiminnasta leijonavalmentaja löysi kritisoitavaa. Varsinaisen peliajan linja muuttui jatkoerään mentäessä paljon sallivammaksi.

− Turha enää vinkua, mutta olin huomaavinani, että (Hannes) Björnistä vedettiin kulmassa selkään. Ehkä katsoin väärin. Siitä ei tullut jäähyä, mutta ihmisiä tuomaritkin ovat. Hekin ynnäilevät, että mistä pitää viheltää ja mistä ei. Tuomarilinja kuitenkin muuttui pelin aikana. Varsinaisella peliajalla tuli jäähyjä ihan oikeutetustikin, Jalonen kertasi.

Leijonille jäi Riian MM-kisoista kaulaan killumaan hopeiset mitalit. Se on Jalosen mielestä hyvä suoritus.

− Hieno turnaus joukkueelta kaiken kaikkiaan. Myös yksilötason onnistumisia mahtui mukaan, Jalonen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle