Kanada nousi maailmanmestaruuteen - loppuottelu ratkesi dramaattisesti jatkoerässä

MAAJOUKKUE / Raportti
MM-kisat vuosimallia 2021 ratkesi Kanadan maailmanmestaruuteen.
Kuva © Samuli Huikuri

Ottelun alku oli Kanadan hienoista hallintaa, ja vaikka aidosti vaarallisia tilanteita ei juuri syntynyt, sai Jussi Olkinuora sekä Suomen puolustus olla tarkkoina Kanadan painostuksessa. 

Kanadan vyöryvaihde hyytyi viiden minuutin jälkeen Justin Danforthin rangaistukseen, ja heti sen päätyttyä joutui jäähyaitioon Nick Paul. Jälkimmäisen rangaistuksen aikana ajassa 8.57 Mikael Ruohomaa survaisi ottelun avausmaalin.

Suomen koetinkivi koitti heti toisen erän alussa Arttu Ruotsalaisen otettua koukkaamisesta kaksiminuuttisen, ja seuraavaksi joutui rangaistujen penkille Atte Ohtamaa, vaikka ei ollut lähelläkään rikettä.

Ajassa 24.30 aiemmin Suomen maalin tolppien kestävyyttä kokeillut Maxime Comtois survaisi kimmokekiekon kulmalta sisään.

Kanada aloitti kolmannen erän kovalla höyryllä, mutta seuraavaksi maalinteossa onnistuikin Suomen Petteri Lindbohm ajassa 45.27. Puntit tasoittuivat erän jälkipuoliskolla, kun Henrique kuittasi kakkoserän hylsyn tuikkaamalla 2–2-maalin Ruohomaan rangaistuksen aikana.

Lopulta ratkaisua oi haettava jatkoerässä. Kolmella kolmea vastaan pelatun pelin tahti oli hetkinen, ja aaltoileva ottelu ratkesi ajassa 66.26 Nick Paulin voittomaaliin. Kanadan 26. maailmanmestaruus on tosiasia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo