Suomi nappasi komean voiton Norjasta hallitun peliesityksen jälkeen

MAAJOUKKUE / Raportti
Oliwer Kaski oli siniviivan päällikkö Norja-ottelussa. Tuloksena tehot 0+2 ja vahvoja otteita muutenkin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Suomi hallitsi ottelutapahtumia Norjaa vastaan. Lopputulos 4–1 oli norjalaisittain mairitteleva, sillä Suomi rakensi koko ottelun ajan laadukkaita maalipaikkoja. Suomen osumista vastasivat Arttu Hyry sekä huimassa maalivireessä viilettävä Oliver Kapanen.

Ottelu oli Suomen hallintaa alkuminuuteista lähtien. Aktiivisesti luisteleva ja syöttelevä Suomi aiheutti Norjan puolustukselle kosolti ongelmia ja pakotti virheisiin. Suomelle tarjoutui kaksi ylivoimamahdollisuutta avauserän ensimmäisellä puoliskolla. Niistä jälkimmäinen tuotti vahvan paineistuksen ja laatupaikkojen jälkeen tulosta. Oliver Kapanen jatkoi maalitehtailuun ohjaamalla Oliwer Kasken siniviivalta lähettämän ohjurin verkkoon ajassa 6.49.

Norja pääsi erän kuluessa paremmin peliin mukaan. Se loi sekä vastahyökkäyksiä että oivallisia sommitelmia, ja Harri Säteri joutui venymään lukuisiin huipputorjuntoihin.
Norjan vire hyytyi Suomen 2–0-osumaan, joka oli lähes identtinen ensimmäisen kanssa. Kaski laukoi viivalta ja nyt oli Arttu Hyryn vuoro ohjata kiekko maaliin. Pelikello näytti aikaa 17.56.

Suomen kannalta ikävin tilanne koettiin erän loppupuolella, kun Markus Vikingstad taklasi ilkeästi Konsta Heleniusta jaloille sillä seurauksella, että suomalaishyökkääjä joutui istumaan erän loppuun penkillä huollettavana. Karusti kävi Norjan Christian Kåsastulille, joka osui kasvot edellä laitaan epäonnistuneen taklauksen takia. Kåstastulin loukkaantumisen jälkeen tuomaristo määräsi erätauon alkamaan välittömästi. Molemmat pelaajat pystyivät jatkamaan ottelua toisessa erässä.

Pian tauon jälkeen Hyry onnistui toistamiseen. Jere Innala toimitti kiekon maalille, ja peliväline päätyi Juha Jääskän jalan kautta Kärppä-hyökkääjälle avopaikkaan.

Kokonaisuutena toinen erä oli Suomen hallintaa. Norja pääsi hätyyttelemään Säterin maalia yksittäisillä vastahyökkäyksillä, mutta ykköserän kaltaisia kuvioita ei nähty.
Suomen neljäs maali tuli melkein lahjoituksena. Jonas Arntzen pelasi kiekon maalin takana suoraan Ahti Oksasen jalkoihin ja kiekko kimposi Oliver Kapaselle tyhjän maalin eteen. Kalpa-hyökkääjän turnauksen viides maali oli tosiasia. Maalin syntyaika oli 30.59.

Toisen erän lopulla Suomen ylivoimapaine pyöri lähes koko kaksiminuuttisen Norjan alueella, mutta puoli tusinaa laatupaikkaa ei tuottanut tulosta. Sen sijaan heti rangaistuksen päätyttyä pääsi jäähyaitiosta vapautunut Max Krogdahl kaventamaan läpiajosta lukemiin 4–1.

Suomen hallinta jatkui kolmannessa erässä ja paine Norjan alueella kävi helteiseksi. Ankarasta kiekkosateesta huolimatta Arntzenin maali pysyi kuitenkin koskemattomana. Suomen maalilla Säteri oli käytännössä toimettomana koko erän.

Suomi otti turnauksen toisen voittonsa ja nousi seitsemään sarjapisteeseen.

Leijonien osumat ja ohisektorit
Yhteistyössä:

501 9:llä tikalla: Oliver Kapanen

Nuori hyökkääjä on löytänyt ohjauspelaamisessa itselleen todellisen hyökkäysaseen. Siinä missä ysitikkainenkin vaatii tarkkaa silmä-käsi-koordinaatiota, on myös jääkiekossa maalin ohjaaminen huolellisuutta vaativaa hommaa. Sen Kapanen hoiti oivallisesti.

 

Big Fish: Oliwer Kaski

Hanakasti laukova puolustaja metsästää yhä ensimmäistä MM-kisamaaliaan, vaikka syöttöpisteitä on jo vino pino. Norja-ottelussa Kaski saalisti kaksi syöttöpistettä, joskin itse laukomalla joukkuekavereille ohjattavia kiekkoja.

Bullseye / Häränsilmä: Arttu Hyry

MM-ensikertalainen niittasi Norjaa vastaankaksi maalia. Oululaishyökkääjä on melkoinen härkä kaukalossa, ja maanantaina hänellä oli myös silmää maalinteolle.

Leijonien ohisektorit

    • Jere Innala: Vaikka pääsi nauttimaan Mikael Granlundin tarjoilusta ja ylivoima-ajasta, ei saanut verkkoa heilumaan.
    • Mikko Lehtonen: Oli osallisena Suomen tehottomassa ylivoimapyörityksessä, jonka jälkeen laukoi norjalaiskarvaajaa päin. Tilanteesta aukesi vastustajan kavennukseen johtanut hyökkäys.
    • Hannes Björninen: Nelosketjun keskushyökkääjän työssä ei muutoin ole nokan koputtamista, mutta yleensä hyvä aloittaja Björnien kaapi aloituksia vain 44,44 prosentin varmuudella. Dartstaulun äärellä tuo olisi hyvä lopetusprosentti, mutta lätkän aloitusympyrässä vaaditaan parempaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle