Jalonen iloitsi Saksa-voitosta: "Kyllä tämä meni aika pitkälti käsikirjoituksen mukaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi otti helpottavan voiton Saksasta.
Kuva © Samuli Huikuri

Suomi otti tiukan maalin pelin jälkeen 2−1-voiton Saksasta. Päävalmentaja Jukka Jalonen totesi, että Leijonilla oli melko tarkka kuva Saksan pelaamisesta jo etukäteen, eikä yllätyksiä juuri tullut.

− Peli meni hyvin pitkälti sillä lailla, miten olimme sitä etukäteen miettineet. Tiedämme, miten Saksa pelaa, ja he pelasivat juuri niin kuin ajattelimmekin. Hekin varmasti tiesivät, että miten me pelaamme, ja me pelasimme varmaan niin kuin me heidän etukäteisajatuksissaan tulisimme pelaamaan.

− Kyllä tämä meni aika pitkälti käsikirjoituksen mukaan. Maaleista ei voi ikinä tietää, että koska niitä tulee ja kumpi niitä tekee, mutta kyllä me tämän pelin voiton ansaitsimme, se on varmaan aika selvä asia, Jalonen kertasi.

Suomen puolustus oli tarkkana läpi ottelun, eikä maalivahti Jussi Olkinuoralle kertynyt kuin 12 torjuntaa koko pelissä. Jalonen kiitteli joukkueen suoritusta ja antoi myös tunnustusta Saksankin pelaamiselle.

− Oli väkevä sisääntulo otteluun. Olimme valmiita ja todella vahvoja sekä luistelimme hyvin. Otimme pelin hallintaan. Olen tyytyväinen panokseemme tänään kaikin puolin.

− Emme antaneet paljoa paikkoja Saksalle, mutta ei niitä meilläkään paljoa ollut, vaikka peliä hallitsimmekin. Saksa puolustaa keskustaa sen verran hyvin, että ei sinne tahdo päästä.

Pelin loppupuolella nähtiin jänniä hetkiä, kun Suomi selvitti ensin alivoiman ja iski heti sen perään voittomaalin, kun Arttu Ruotsalainen osui. Jalonen kertasi hymy huulilla maaliin johtanutta tapahtumaketjua.

− Meillä oli ennen voittomaalia alivoima, joka oli yksi pelin kriittisimpiä kohtia. Siihen tuli hyvä alivoiman tappo ja sen jälkeen tuli aika nopeasti voittomaali.

− Taisi olla niin, että Iiro Pakarinen tuli jäähyltä ja täräytti aika kovan äijäpommin siinä Saksan vaihtoaition edessä ja siitä tuli irtokiekko ja vastaiskusta kävimme tekemässä voittomaalin, Jalonen totesi hymyillen.

Pudotuspelipaikka varmistui, edessä vielä kaksi tiukkaa alkusarjapeliä

Suomen peli on ailahdellut turnauksen aikana ja Jalonenkin totesi, että aina ei ole ollut järin helppoa saada kokonaiskuvaa.

− Tässä on ollut ensimmäisen pelin jälkeen kuitenkin sellaisia pelejä, missä on vähän hallittu peliä, eikä ole jouduttu niin paljoa puolustamaan.

− Ne ovat vähän olleet epäpelejä siinä mielessä, että emme oikein ole tienneet, missä olemme puolustuksellisesti. Emmehän me vielä ole huonosti kertaakaan pelanneet, hän totesi.

Suomen itseluottamus on kovalla tasolla, vaikka tiedossa onkin, että kamppailu vielä tiivistyy jatkossa.

− Tämä peli näytti, että olemme hyvällä tiellä ja peli on sillä tavalla kuosissa, että hienosäätöjuttuja enää pääosin on. Kyllä nämä kovat pelit tulevat olemaan maalin pelejä käytännössä jatkossakin.

Kysyttäessä asioita, joihin Jalonen on eniten tyytyväinen Suomen pelissä, miehellä oli selvä vastaus. Niiden päälle joukkue myös rakentaa menestyksensä

− Työmoraali ja yhdessä tekeminen ja sellainen hyvä asenne puolustamista kohtaan. Kyllä meitä vastaan on aika vaikea maalipaikkoja luoda. Sitoutunut nippu hyviä pelaajia on kyllä kasassa. Siihen olen tyytyväinen ja siihen on hyvä rakentaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle