Ruotsalainen ratkaisi voiton ja puolivälieräpaikan Suomelle

MAAJOUKKUE / Raportti
Anton Lundell oli Leijonien näkyvimpiä hahmoja.
Kuva © Samuli Huikuri

Leijonien avausmaalista vastasi Anton Lundell. Suomi onnistui vain kahdeksan sekunin ylivoimapelin jälkeen. Takakolmiossa kiekko liikkui Jere Innalan ja Tony Sundin kautta Lundellille, joka tälläsi suoraan syötöstä kiekon verkkoon.

Suomi puolusti vahvasti erässä, eikä päästänyt kunnolla Saksaa maalipaikoille. Erän loppupuolella Arttu Ruotsalaisen vahva karvaus tarjosi Lundellille paikan toiseen osumaan, mutta Mathias Niederberger onnistui torjumaan.

Saksan paras tilaisuus aukesi Tobias Riederille, joka kiersi Sundin. Jussi Olkinuora sai räpylänsä kiekon eteen, mutta laukaus olisi mennyt muutenkin ohi.

Toisessa erässä Saksa tuli tasoihin erän ensimmäisellä laukauksellaan kohti maalia. Kahdeksan minuutin jälkeen vastahyökkäyksestä Stefan Loibl jätti kiekon taakse, ja Korbinian Holzer laukoi kiekon maalin oikeaan nurkkaan.

Joukkueet pelasivat erittäin kurinalaista peliä, mistä kertoo myös laukausten pieni määrä. Kahden erän jälkeen ottelussa oli kirjattu 24 laukausta kohti maalia. Näiden lukujen perusteella Suomi oli selvästi edellä, 19-5, mutta pelillisesti ero ei ollut kaukalossa näin selvä.

Moritz Müllerin rangaistus kuuden minuutin jälkeen kolmannessa erässä tarjosi Suomelle hyvän tilaisuuden. Leijonat pyöritti peliä vahvasti, mutta se oli tuloksetonta. Saksan saadessa ylivoimansa Marcel Noebels aloitti ratkaisujen hakemisen heti voitetun b-pistealoituksen jälkeen. Tämän jälkeen Leijonat hoiti alivoimansa mallikkaasti.

Heti alivoiman tapon jälkeen Iiro Pakarisen taklauksen avulla tehty kiekonriisto johti Suomen maaliin. Fabio Wagner oli vielä ulkona tilanteesta, joten Lundell pääsi vapaasti nousemaan. Takatolpalta löytyi Ruotsalainen, joka laukoi kiekon takarautaan. Tuomari Martin Frano ei heti nähnyt maalia, mutta pikainen videotarkastus todisti sen.

Saksalla oli vaikeuksia saada otetta pelistä hakiessaan tasoitusta, mutta kun maalivahti vaihtui kuudenteen kenttäpelaajaan, Saksa sai pyörityksen päälle. Suomi haki pariin otteeseen maalia myös omasta päästä, mutta tuloksena olivat pitkät kiekot. Leijonien puolustus piti loppuun asti, ja näin pelistä kirjattiin 2−1-voitto.

Suomi nousi nyt 13 pisteeseen ja varmisti paikan pudotuspeleissä. 13 pisteeseen voi päätyä neljä muutakin maata, mutta Suomi ei jää tuossa tapauksessa vertailun viimeiseksi.