Tarkasti roolitettu Leijonat sopii Olli Määtälle − "Lähtöpelaamisemme ja puolustaminen hyökkäysalueelta asti ovat toimineet"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Määttä kertoi, että pelaaminen Kasken kanssa maistuu.
Kuva © Samuli Huikuri

Suomi kaivoi Saksasta 2−1-voiton ottelussa, joka varmisti Leijonille paikan puolivälieriin. Olli Määttä näki joukkueensa otteet kokonaisvaltaisesti hyvinä, vaikka maaleja olisi voinut tulla enemmänkin.

− Joka pelissä on pystyttävä parantamaan ja lopulta eniten parantanut pärjää. Tänään pidimme kiekkoa paljon hyökkäysalueella emmekä joutuneet puolustamaan paljon. Karvasimme, kun paikka oli, kertasi Määttä ottelun tapahtumia.

Omaan turnaukseensa hän on toistaiseksi tyytyväinen. Tulo eurooppalaiseen kaukaloon otti aikansa.

− Joukkueeseen oli helppo tulla. Täällä jokaisella on oma vastuunsa, eikä siihen liity mitään ylimääräistä. Olen pelannut nyt Oliwer Kasken kanssa pari peliä ja olemme saaneet kiekkoa hyökkäysalueelle sekä vetoja aikaiseksi, mutta tulostakin pitäisi tulla.

Analyyttinen puolustaja löysi myös tuloksenteon ulkopuolisesta tekemisestä positiivista.

− Meidän lähtöpelaamisemme ja puolustaminen hyökkäysalueelta asti ovat toimineet. Meillä on joka kentällisessä ratkaisijoita ja pystymme rullaamaan läpi neljällä ketjulla ja pakkiparilla. Maalit ovat vain ajan kysymys.

» Lähetä palautetta toimitukselle