U20 MM: Seuraa näitä varausikäisiä lahjakkuuksia – Bedard, Fantilli ja Carlsson valokeilassa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Connor Bedardista povataan ensi kesän ykkösvarausta ja uutta lajin supertähteä.
Kuva © Andy Devlin

Nuorten MM-kisoissa nähdään joka kerta turnauksen pääikäluokkia nuorempia pelaajia, joille voi povata loisteliasta uraa NHL:ssä.

Tällä kertaa katseet kääntyvät etenkin Connor Bedardiin, joka todennäköisesti nähdään viimeistä kertaa näissä kisoissa.

Jatkoaika esittelee seitsemän ensi kesänä varattavissa olevaa pelaajaa, jotka esiintyvät MM-jäillä Halifaxissa ja Monctonissa.

Connor Bedard, hyökkääjä, Kanada

Bedardista on kohistu jääkiekkopiireissä jo pitkään. Superlupauksen odotetaan seuraavan etunimikaimansa Connor McDavidin jalanjälkiä ja nousevan yhdeksi aikansa parhaista pelaajista. Hän on järjestyksessään seitsemäs pelaaja, joka on McDavidin ja John Tavaresin tapaan saanut "poikkeuksellisena" lahjakkuutena luvan pelata alaikäisenä Kanadan juniorisarjassa.

Ensi kesän varaustilaisuuden todennäköinen ykkösvaraus takoo maaleja ja tehopisteitä huimaa tahtia WHL:ssä jo kolmatta kautta putkeen. Bedard kylvää tuhoa laukauksellaan, joka lähtee kaikista asennoista terävästi. Hänen kiekonkäsittelynsä on todella vaivatonta ja hän pystyy esittämään uskomattomia harhautuksia kovassa vauhdissa. 

Adam Fantilli, hyökkääjä, Kanada

Fantillia on pidetty viimeisimmissä arvioissa Bedardin ykkösvarauksen aseman kovimpana haastajana. Isokokoinen keskushyökkääjä on taitava käsistään ja nopea luistelija ensimmäisten potkujen ollessa räjähtävät.

Bedardin ohella myös Adam Fantilli kannattaa laittaa merkille Kanadan ryhmästä.
Kuva © Getty Images

Michiganin yliopistossa tällä hetkellä pelaava kanadalainen osaa käyttää kokoaan erinomaisesti hyödykseen ja ajaa maalille röyhkeästi. Hänen vahvuuksiinsa kuuluu näiden ohella myös erinomainen pelinlukutaito, sillä Fantilli on jatkuvasti tietoinen muiden pelaajien sijoittumisesta ja liikkeistä.

Leo Carlsson, hyökkääjä, Ruotsi

Carlsson listataan varausarvioissa eurooppalaispelaajista korkeimmalle heti kanadalaisten Bedardin ja Fantillin jälkeen. 190-senttinen raamikas ruotsalainen lentää luistimilla ja omistaa pehmeät kädet sekä loistavan pelikäsityksen. Carlsson osaa hyödyntää kokoaan, nopeuttaan ja mailataituruuttaan erinomaisesti.

Tapaninpäivänä 18 vuotta täyttävä nuorukainen pelaa toista kauttaan SHL:ää Örebron riveissä. Sekä sentterin että laiturin paikalla pelanneesta Carlssonista odotetaan luotettavaa kärkiketjujen hyökkääjää NHL:ään.

Dalibor Dvorský, hyökkääjä, Slovakia

Ruotsissa jo vuosia pelannut Dvorský on slovakialaisen jääkiekkoilun uusin toivo. Häntä pidetään varmana ensimmäisen kierroksen varauksena, korkeimmissa arvioissa jopa kymmenen parhaan joukossa.

Dalibor Dvorský pelasi Slovakian paidassa jo edellisissä MM-kisoissa Edmontonissa.
Kuva © Getty Images

Slovakkisentterin suurimpia vahvuuksia ovat hänen nopeutensa ja napakka laukauksensa. Näiden lisäksi hän on näppärä kiekonkäsittelijä. Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla AIK:ta edustava Dvorský on suuressa roolissa Slovakian hyökkäyksessä.

Eduard Šalé, hyökkääjä, Tšekki

Šalé saa erityisesti suitsutusta korkeasta peliälystään. Laitahyökkääjän tontilla operoiva tšekkiläinen tunnistaa tilanteet ja tekee jäällä jatkuvasti fiksuja ratkaisuja. Hän jakaa oikea-aikaisia ja peliä edistäviä syöttöjä kanssapelaajilleen sekä on käyttökelpoinen pelaaja missä tahansa kentässä. Šalé menee ensimmäisellä kierroksella varmasti ja joidenkin arvioissa häntä ennakoidaan jopa kymmenen ensimmäisen varauksen joukkoon.

Axel Sandin Pellikka, puolustaja, Ruotsi

Sandin Pellikka on asiantuntijoiden arvioissa tulevan varaustilaisuuden parhaimpia puolustajia. Sulavaliikkeinen ruotsalainen on erinomainen syöttelijä ja todella taitava käsistään. Tämän lisäksi Skellefteån pelaajalta löytyy terävä laukaus.

Ruotsalainen Axel Sandin Pellikka on tulevan varaustilaisuuden parhaita puolustajia.

Nämä ominaisuudet tekevät Sandin Pellikasta erittäin vaarallisen viivamiehen etenkin ylivoimalla, jossa hänen pelintekotaitonsa ja sivuttaisliikkeensä pääsevät oikeuksiinsa. Hyvänä luistelijana pienikokoinen puolustaja pääsee paineen alta pois ja antaa napakan ensimmäisen syötön tai tarvittaessa nostaa itse jalalla peliä.

David Reinbacher, puolustaja, Itävalta

Reinbacher on kyvykäs puolustaja, joka erottuu kentällä edukseen tasaisen varmalla suorittamisellaan. Klotenin joukkueessa Sveitsin pääsarjaa pelaava itävaltalainen on hyvä molempiin suuntiin, mistä kertovat puolustajan tämän kauden 14 tehopistettä.

Ulottuvana ja pitkällä mailalla pelaavana häntä ei ole helppo ohittaa. Liikkuvuutensa ja pelitaitojensa puolesta kookas Reinbacher on korkealla NHL-seurojen listoilla, mikä tietää hänelle mahdollista ensimmäisen kierroksen varausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle