Taikavarpu special: Connor Bedardin pitkän mailan tupessa on "liskon nahkaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Connor Bedardin laukaus teki tuhojaan nuorten MM-kisoissa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Connor Bedard rikkoi päättyneissä nuorten MM-kisoissa kanadalaispelaajien kaikkien aikojen maali- sekä piste-ennätykset. Bedard johdatti Kanadan toiseen peräkkäiseen alle 20-vuotiaiden MM-kultaan, ja hänet valittiin odotetusti turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Bedard takoo kovaa tulosta Bauerin uudella AG5NT -varvulla. Boorin ja hiilikuidun yhdistelmällä Bedard teki vuodenvaihteen turnauksessa seitsemässä ottelussa peräti 23 tehopistettä.

Huippulupaus käyttää Bauerin perinteistä P92-lapaa, jonka hän viimeistelee vaihtelevaan tyyliin valkoisella lapateipillä. 

– Käytän useasti koko lavan peittävää tyyliä, joka menee jonkin verran myös varren puolelle. Sitä kutsutaan "sukaksi". Jätän yleensä lavan kärkeen lyhyen teippaamattoman kohdan, Bedard kuvailee Jatkoajalle.

Tupissa Bedard eroaa monesta muusta.

– Tupissani olen käyttänyt lizard skiniksi kutsuttua grippiä. Sitä käytetään baseball-mailoissa ja uskoakseni myös tennismailoissa.

Bedardin käyttämä maila on varsinkin hyökkääjälle todella pitkä. 17-vuotiaan ihmepojan varpu on nimittäin lähes hänen itsensä (178 cm) mittainen.

– Pelaan tosi pitkällä mailalla. Se ylettyy luistimet jalassa silmieni tasalle. Minulle se on toiminut, Bedard hymähtää.

Bedardin saldona alle 20-vuotiaiden MM-turnauksista on pelkkää kultaa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Pienikokoinen hyökkääjä on taitava luistelija, jolla on mainio pelipää. Bedardin laukaus kuitenkin erottaa hyökkääjälupauksen muista pelaajista.

Etenkin hänen useasti käyttämä curl and drag -laukaisutyyli on tehnyt vaikutuksen ympäri kiekkomaailmaa. Bedard itse kertoo haluavansa olla mahdollisimman monipuolinen laukoja, mutta juuri tämän kyseisen laukaisutyylin hän on matkinut idoliltaan.

– Lempipelaajani on Auston Matthews. Katson paljon hänen pelaamistaan ja sieltä myös tuo laukaisutyyli tulee. Pyrin olemaan mahdollisimman luova laukoessani, mikä tekee minusta isomman uhan.

Kanadan junioriliiga WHL:ssä Regina Patsin kapteenina Bedard on tehnyt tällä kaudella 28 ottelussa 64 Pistettä. Huippulupaus tullaan varaamaan lähes varmasti kesäkuun NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle