Yleisötunnelmat nuorten MM-kisoista – tukijoukoissa perheenjäseniä ja paikallisia faneja

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Slovakian faniryhmä näkyi ja kuului Avenir Centren lehtereillä MM-kisoissa.
Kuva © Antti Nikulin
MM-kisoissa katsomoissa nähtiin jokaisen osallistuvan joukkueen värejä. Maajoukkueiden ohella myös eri NHL-joukkueet sekä paikalliset juniorijoukkueet olivat hyvin edustettuina.

Halifaxissa ja Monctonissa pelatuissa nuorten MM-kisoissa katsomossa nähtiin kaikkien joukkueiden värejä, niin turnauksessa pelaavien maiden kuin paikallisten seurajoukkueiden sekä eri NHL-seurojen.

Eri maiden ja seurajoukkueiden paitoihin olivat pukeutuneet pelaajien perheenjäsenet, saman maan kansalaiset ja paikalliset kanadalaiset, jotka olivat tulleet kannustamaan joukkueitaan voittoon.

Kanadassa poikiensa MM-kisaesityksiä olivat katsomassa muun muassa Jani Lampisen, Ville Koivusen ja Brad Lambertin äidit, jotka pitivät katsomossa Suomen lippua korkealla. Pelaajien tukijoukot kehottivat Nuoria Leijonia uskomaan itseensä.

Jani Lampisen, Ville Koivusen ja Brad Lambertin äidit olivat seuraamassa poikiensa otteita MM-kisoissa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Pelaajien vanhempien ohella myös osa paikallisista tunnusti Suomen värejä. Varsinkin ottelussa Yhdysvaltoja vastaan yleisö kannusti Suomea äänekkäästi ja näkyvästi, kuten muun muassa alla olevan kuvan nuoret kanadalaiset.  

Suomi sai kannatusta myös näiltä paikallisilta nuorilta, jotka tunnustivat Suomen värejä näyttävästi.
Kuva © Antti Nikulin

Suomalaispelaajien vanhempien tavoin Latvian Rihards Simanovics sai kisoissa tukea perheltään, joka huusi poikansa nimeä. Simanovicsin isällä oli läheinen suhde Suomeen, sillä hänen oma isänsä oli työskennellyt toistakymmentä vuotta Suomen suurlähetystössä.

Hieman suomea osannut latvialaispelaajan isä kertoi itsekin työskennelleensä aikanaan samaisessa suurlähetystössä.

Latvialaiskannattajat seisoivat joukkueensa tukena MM-kisoissa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Suomalaisia sukujuuria omistavan Axel Sandin Pellikan sukulaiset olivat koko turnauksen paikan päällä kannustamassa Ruotsia ja omaa poikaansa. Pellikka-sukunimi on lähtöisin Karjalasta, ja puolustajan isä sekä isovanhemmat isän puolelta ovat suomalaisia. Sandin Pellikoiden lisäksi ruotsalaisten kannustusjoukoilla oli sukulaisia Vaasassa.

Axel Sandin Pellikan suku oli matkannut Kanadaan katsomaan poikansa ja Ruotsin MM-esityksiä.
Kuva © Kasperi Tarkiainen

Sveitsi keräsi kisoissa kannatusta niin sveitsiläisiltä kuin alueen kanadalaisilta. Peterborough'sta Monctoniin Sveitsin otteita seuraamaan saapuneet kanadalaiset kertoivat kannattavansa joukkuetta, koska sen riveissä pelasi paikallisten juniorijoukkueiden pelaajia.

Sveitsin värejä tunnustivat niin sveitsiläiset itse kuin muutamat kanadalaisetkin.
Kuva © Kasperi Tarkiainen

Avenir Centren käytävillä tuli käytännössä joka pelissä vastaan joitakin katsojia, jotka olivat laittaneet paikallisen juniorijoukkue Moncton Wildcatsin pelipaidan ylleen. Yksi heistä oli monctonilainen Marissa, joka kertoi olleensa Suomen puolella ottelussa Yhdysvaltoja vastaan. 

Monctonin Avenir Centren käytävillä oli mahdollista nähdä useita paikallisen juniorijoukkue Wildcatsin pelipaitoja.
Kuva © Antti Nikulin

Yhdysvallat ei ollut otteluissaan kanadalaisyleisön suosiossa, vaan maan kulloinenkin vastustajajoukkue keräsi paikallisten sympatiat ja tuen. Vaikka enemmistö katsojista ei Yhdysvalloille hurrannut, löytyi katsomosta myös näyttäviä Yhdysvaltojen kannattajia.

Yhdysvaltalaiskaunottaret olivat pukeutuneet joukkueen pelaajien nimiä kantaviin paitoihin.
Kuva © Antti Nikulin

MM-turnauksessa hienosti pelannut ja toiseksi sijoittunut Tšekki pelasi kaikki ottelunsa Halifaxissa. Maan värit olivat edustettuina Scotiabank Centren katsomossa muun muassa alla olevien herrojen yllä.

Hienon turnauksen pelanneen Tšekin värit olivat edustettuina Halifaxissa.
Kuva © Antti Nikulin

MM-kotikisat houkuttelivat paikalle sankoin joukoin kanadalaisia. Katsomot pullistelivat molemmissa kisakaupungeissa Kanadan pelipaitoihin sonnustautuneita katsojia. Värien ohella kotiyleisö osoitti tukeaan omilleen myös kannustamalla joukkuetta äänekkäästi. Kanadalaisten riemuksi kotikisat päättyivät maailmanmestaruuteen. 

Nämä kanadalaiset kaverukset olivat tulleet kannustamaan Kanadaa maailmanmestaruuteen.
Kuva © Kasperi Tarkiainen

Monctonin hallin liepeiltä löytyi myös todellinen jääkiekon suurlähettiläs, kovaksi Edmonton Oilers -faniksi tunnustautunut Joe, joka jakoi ihmisille valokopiota jääkiekkoilijoilta saamistaan nimikirjoituksista sekä valokuvasi joukkueiden pelaajia ja taustahenkilöitä omiin kokoelmiinsa.

Kanadalainen Joe on kova Edmonton Oilers -fani ja todellinen jääkiekon suurlähettiläs.
Kuva © Antti Nikulin

Tunnelma Monctonissa ja Halifaxissa pidetyissä nuorten MM-kisoissa oli jokaisessa ottelussa upea, kruununa tietysti jännittävä finaali, joka päättyi isäntämaan juhliin.

Loppuottelua oli seuraamassa 10 735 katsojaa. Yleisökeskiarvo oli korkein Kanadan otteluissa, joissa katsojia oli paikalla keskimäärin 10 354. 

» Lähetä palautetta toimitukselle