Taikavarpu nuorten MM-kisoissa: Luke Hughesin huippukevyen mailan lavassa on harvinainen ominaisuus

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Luke Hughesin mailan taipumiskohta on riippuvainen alakäden sijainnista.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Luke Hughesilla on käytössään Bauer AG5NT -maila. Sen valmistuksessa on käytetty alkuaine booria, joka tekee mailasta markkinoiden kevyimmän. Materiaalin kuvaillaan olevan optimaalisen jäykkä, jolla pystyy laukomaan entistä nopeammin.

Yhdysvaltalaispuolustajan mailan varren jäykkyys on 87 flex, ja luistimilla ollessaan Hughesin maila ylettyy pituudeltaan leuan korkeudelle. Näiltä osin varpu ei poikkea millään tavalla normaalista.

Hughesin maila on yhdistelmä kahta eri Bauerin mallia.
Hughesin maila on yhdistelmä kahta eri Bauerin mallia.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

NHL-veljekset

Hughesin isoveljet ovat NHL:ää seuranneille varsin tuttuja. Quinn, veljeksistä vanhin, kiekkoilee Vancouver Canucksissa viidettä kauttaan. Luke on sanonut, että hän seuraa ja on oppinut paljon vanhimman isoveljensä pelaamisesta.

Keskimmäinen veljes Jack varattiin oman ikäluokkansa varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana New Jersey Devilsiin, jossa hän on pelannut nyt neljän kauden ajan. Kuluvalla kaudella hän on viimeistään lyönyt tähtitasolla NHL:ssä.

Tällä hetkellä Michiganin yliopistossa kiekkoileva Luke on varattu Jackin tapaan Devilsiin. Jokaista Hughesin veljestä seurattaessa ensimmäisenä esiin nousee luistelu sekä kiekolliset taidot. Luke hyödyntää kiekonkäsittelyssään P88 -lapaa, josta erikoisen tekee sen muoto sekä lähes olematon "peili".

– Pelaan Patrick Kanen lavalla. Oikeastaan lapa on nimetty Kanen mukaan, mutta hän ei sitä itse käytä. Olen pelannut tällä samalla lavalla niin pitkään kuin muistan. Se on lähes samanlainen kuin veljilläni, Hughes kertoo.

Hughesin lavassa on käyristystä, mutta ei "peiliä".
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Bauer AG5NT eli suomalaisittain agentti painaa 325 grammaa. Se on valmiiksi jo markkinoiden kevyin, mutta Hughes on halunnut siihen vielä kevyemmän lavan. Hän on yhdistänyt Bauer Nexus ADV:ssä sekä Sling -mailoissa olleen lavan uuden "agentin" varteen. Kyseisestä lavasta erikoisen tekee se, että siinä on reikä.

ADV:n lavassa on reikä, joka tekee siitä kevyemmän.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Yhdysvaltojen kapteenin varvun viimeistelee teippaukset, joihin Hughes haluaa aina osittain tuoda oman joukkueensa väriä. 

– Lavassa on aina ollut mustaa "erkkaria". Tuppikin on ollut aina samanlainen, mutta väri on vain vaihtunut. Olen aina laittanut pelaamani joukkueen värin mukaan "harsoerkkaria" tuppiin, Hughes kuvailee mailateippauksiaan.

Hughesin pelinumero on 43, sama kuin isoveli Quinnillä. Kyseisen isoveljen kehotuksesta Luke suuntasi myös Michiganin yliopistoon. Hän on tehoillut puolustajan paikalta yliopistosarja NCAA:ssa 20 ottelussa 18 pistettä. NHL-sopimusta hänellä ei vielä ole, mutta se on mitä todennäköisimmin tulossa pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös