Mielipide

Nuorten MM-turnaus oli pitkästä aikaa fantastinen täysosuma

MAAJOUKKUE / Kolumni

Vaikeampien vuosien jälkeen nuorten MM-turnaus palasi Halifaxissa ja Monctonissa siihen loistoon, jollaisena se on parhaimmillaan tunnettu näkemään. On perusteltua puhua yhdestä historian parhaista tämän ikäluokan MM-kisoista.

Tätä turnausta todellakin tarvittiin, sillä koronan takia kahdet edelliset kisat olivat kukin omalla tavallaan pohjanoteerauksia. Myös paluu pienemmille paikkakunnille NHL-kaupungeissa pelaamisen jälkeen oli ehdottomasti suuri onnistuminen.

Toivottavasti turnaus viedään Pohjois-Amerikassa jatkossakin entistä enemmän Halifaxin tapaisiin keskisuuriin kaupunkeihin, joissa juniorikiekko on isommassa arvossa metropoleihin verrattuna.

Kuvaava esimerkki turnauksen onnistumisesta oli se, että jopa pienin yksittäisen ottelun yleisömäärä – karsintasarjan Itävalta–Latvia -ottelun 3 456 – olisi ollut kuudenneksi suurin lukema viime elokuun turnauksessa Edmontonissa.

Kaukalossa nähdyt yksilösuoritukset ja draaman kaaret olivat juuri sitä, mitä näissä kisoissa parhaimmillaan sopii odottaa. Erityisesti välierät ja mitaliottelut olivat huippuluokan urheiluviihdettä ja pääosin myös hyvin laadukasta jääkiekkoa.

Kaukalossa nähdyt yksilösuoritukset ja draaman kaaret olivat juuri sitä, mitä näissä kisoissa parhaimmillaan sopii odottaa.

Turnauksen kruununa oli tietysti Connor Bedardin upeat suoritukset. Pohjois-Amerikassa valokeila on supertähtien kohdalla paljon kirkkaampi kuin Euroopassa, ja siksi 17-vuotiaan ihmepojan huippuonnistuminen oli hyvin merkityksellinen asia. Bedardin tämä turnaus jää historiaan isoilla kirjaimilla.

Kanadalaisyleisön hurmos ja kotijoukkueen mestaruus loivat myös osaltaan uskoa seksiskandaalissa ryvettyneen Kanadan jääkiekkoliiton tulevaisuuteen, vaikkakin ihan muutamassa vuodessa tapauksen varjo ei tule poistumaan. 

Jääkiekon kansainvälisen kilpailun kannalta Tšekin hieno yltäminen lähes mestaruuteen asti oli äärimmäisen tärkeä asia. Suhteellisen pieni laji tarvitsee taantunutta suurmaataan takaisin kärkitaistoihin – etenkin kun Venäjä on suljettuna hamaan tulevaisuuteen asti.

Kiitos ja näkemiin, täyden kympin MM-turnaus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös