Yle: Nuorten Leijonien päävalmentaja Tomi Lämsä penää Liiga-seuroilta lisää peliaikaa suomalaisnuorille

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tomi Lämsä kaipaa enemmän peliaikaa nuorille Liigassa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Nuorten maajoukkueen päävalmentaja Tomi Lämsä ruoti Ylen haastattelussa suomalaista juniorijääkiekkoa pettymykseen päättyneiden MM-kisojen jälkeen. Lämsän mielestä juniorityössä on varaa kiristää vaatimustasoa runsaasti.

Suomen U20-maajoukkueen osalta tämän vuoden MM-kilpailut päättyivät puolivälierätappioon Ruotsia vastaan, ja joukkue jäi ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen mitalipelien ulkopuolelle.

Suomen päävalmentaja Tomi Lämsä kommentoi Ylen haastattelussa, että nuoret pelaajat tarvitsisivat enemmän vastuuta Liigassa, jotta kehitystä tapahtuisi. 

– Turnaus näytti sen. Pelin vaatimus on niin kova. Jos tulet kuuden minuutin pelaajana ja hyppäät äkkiä 18 minuutin pelaajaksi, siihen on vaikea sopeutua kahdessa viikossa. Turnauksen kärkimaiden pelaajat tahkoavat Pohjois-Amerikan juniorisarjoja ja omia kansallisia sarjojaan huippurooleissa. Se on todella tärkeä huomio.

Tulevien turnauksien pääikäryhmien, 2004- ja 2005-syntyneiden, osalta etenkin puolustajien määrä tällä hetkellä liigakentillä on vähäistä. Lämsä peräänkuuluttaa vaatimustason nostoa seuroilta jo nuoremmissa ikäryhmissä yhtenä ratkaisuna tulevaisuuden pelaajatilanteeseen.

– Tässä on 11 kuukautta aikaa ennen kuin kiekko putoaa seuraavan kerran jäähän. Meidän pitää Jääkiekkoliitossa lähestyä seuroja, tuoda viesti MM-kisoista ja analysoida tarkkaan heidän kanssaan, voidaanko tehdä joitain asioita paremmin. Saadaan pelaajia kehittymään ja sitä kautta myös joukkueet menestyvät.

– Toivottavasti tulevat lahjakkuudet ovat jossain harjoittelemassa. Ei riitä, että ruvetaan 15–16-vuotiaana miettimään, mitä se arki on. Se lähtee paljon aikaisemmin. Tämä on iso juttu, joka liittyy lasten liikkumiseen. Pitäisi saada pidettyä massoja mukana ja arjen tekeminen tarpeeksi laadukkaaksi ja vaatimustaso riittävän korkeaksi, Lämsä peräänkuuluttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle