Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi palkittu Connor Bedard: ”Muistan varmasti jokaisen tästä joukkueesta”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Connor Bedard nostaa pokaalia kotiyleisön edessä.
Kuva © Saimi Airaksinen

Kanada voitti nuorten maailmanmestaruuden toisen kerran peräkkäin. Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Connor Bedard muistaa mestarijoukkueen jäsenet vielä pitkän ajan päästä.

– Vuosien päästä muistan varmasti jokaisen tästä joukkueesta. Muistan varmasti ryhmästä sen, kuinka hyvin ystävystyimme. Tiesin entuudestaan muutaman heistä, mutta nyt kaikki ovat kuin veljiäni, Bedard hehkuttaa.

17-vuotias ihmepoika oli mukana voittamassa MM-kultaa elokuussa Edmontonissa ja pääsi nyt nostamaan pokaalia uudelleen Halifaxissa, missä yleisö teki häneen lähtemättömän vaikutuksen.

– Tiesin, että Halifaxin yleisö on mahtava, mutta en osannut odottaa tällaista. Halifax on nyt yksi lempikaupungeistani maailmassa.

Arizona Coyotesia edustava Dylan Guenther teki loppuottelussa kaksi maalia. Ensimmäinen oli avausmaali, toinen pysäytti kellot aikaan 66.22.

Kanadan voitonjuhlat käynnistänyt osuma syntyi ylivoimahyökkäyksestä, johon edellä mainittu Guenther ja Joshua Roy irtosivat. Kun kaksikko karkasi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, Bedard tiesi heidän tekevän maalin.

– Kun he saivat kiekon, olin jo hyppäämässä pois vaihtoaitiosta. Tiesin, että tuo kaksikko ei ole ollenkaan huono vaihtoehto tuohon tilanteeseen, Bedard naurahtaa.

Viimeisten kysymysten joukossa todennäköiseltä ykkösvaraukselta kysyttiin tulevasta kesäkuun varaustilaisuudesta. Bedardin mielestä sitä on turha ajatella sillä siihen on vielä pitkä aika.

– Haluan nyt lähteä Regina Patsin kanssa pelaamaan hyviä otteluita ja sitä kautta hakemaan voittoja. Varaustilaisuuteen on vielä pitkä aika, Bedard toteaa tulevasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle