Järkeä kaukaloon!

LIIGA / Ennakko
HPK:n on saatava ryhtiä puolustamiseen. Perjantaina Blues sai toisinaan huseerata melko vapaasti Kerhon maalilla.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liigan tuplakierroksen yksi tappelupareista on HPK-Blues. Joukkueet kohtasivat perjantaina ensimmäisen kerran, nyt on uusinnan vuoro. Toiveuusinnaksi koitosta ei voi kuitenkaan kutsua, sillä avausosa oli kuin suoraan puuduttavasta saippuasarjasta.

Lokakuun tuplakierros on tarjonnut Kerhon ja Bluesin kannattajille maali-iloittelua. Parivaljakon ensimmäinen kamppailu päättyi perjantaina Bluesin eduksi lukemin 6-3. Pelkkä verkon heiluttelu ei kuitenkaan aina pysty luomaan lätkästä nautintoa. Kummatkin kaipaavat lisää puhtia ja järkeä uurastamiseensa.

Lauantaina isännän roolissa operoivan Kerhon peli oli perjantaina sekaisin miltei kuin krapulaisen maha. Hämeenlinnalaiset olivat vaikeuksissa etenkin omassa päässään. Tämä on sinänsä erikoista, sillä tähän asti puolustaminen on ollut joukkueen selkein vahvuus.

Kerhon on vietävä monta askelta eteenpäin puolustamistaan, mikäli se aikoo kotonaan olla Bluesia parempi. Espoossa oranssipaidoille sattui lukuisia lapsuksia kenttäpuoliskollaan ja niiden johdosta Blues pääsi ajoittain vapaasti HPK-maalin edustalle.   

Ketsuppipullot aukesivat

Joukkueen tökkineeseen viimeistelyyn perjantai toi valon pilkahduksen, Kerho läimäytteli kiekon sinipaitaisten häkkiin kolmesti. Onnistujien listalle ylsi hämeenlinnalaisittain tärkeitä nimiä: Teemu Rautiainen ja Marko Luomala. Pelurit, joilta HPK-leirissä on häkkejä odotettu, nyt ketsuppipullot aukesivat.

Kenties tämä nostaa hyökkääjien itseluottamusta ja verkko heiluu jatkossa useammin. Sitä kolme kertaa peräkkäin kuonoonsa saanut oranssijengi kaipaa.

Pallokerhon hyökkäyspelaamisessa ilmeni yhä kuitenkin samoja ongelmiakin kuin mitä siinä on aiemminkin esiintynyt. Joukkueen pitää saada lisää rakenneltua järjestelmällisiä hyökkäyskuvioita, mutta se on hämeenlinnalaisille vaikeaa, sillä Kerhon hyökkäyksessä on taito vähissä.   

Vierailijat ovat lähellä uusintavoittoa Pallokerhosta, mikäli pystyvät pelaamaan edes samalla tasolla kuin kotiareenallaan. Tuolloin Bluesin ei kummempia tarvinnut esittää napatakseen kolme pistettä.

Sinipaidat ovat vastustajiaan selkeästi tasokkaampi joukkue eikä olekaan yllätys, että Blues majailee runkosarjan toisena ja HPK sarjan yhdeksäntenä.

Yksi suurimmista eroista joukkueiden välillä on hyökkäyspelaamisessa. Espoolaiset saivat perjantaina luoduksi systemaattisempaa ja nopeampaa hyökkäyspeliä kuin kilpailijansa. Tilanteita ei kauaa haudottu vaan ratkaisua pyrittiin hakemaan äkkiä. Luonnollinen todiste Bluesin etevyydestä hyökkäyspelaamisessa oli Kerho-vahti Mikko Tolvasen ohittaminen viidesti.

Bluesin laajempi materiaali voi olla ase lauantainakin

Yksi Bluesin vahvuus perjantaina oli lisäksi se, että sikermä tehoili laajalla rintamalla. Jopa kolme joukkueen kentällistä ylsi maalin makuun. Materiaalin leveys voi olla espoolaisille hyvä ase lauantaillekin, sillä edellisen taiston jälkeen ei ole ollut aikaa kuin yksi yö vetää keuhkot täyteen happea. 

Blues ei täten ole liikaa sen kortin varassa, että yksittäisiä pelaajia kuormittuisi liikaa. Toisin kuin kenties kilpailija HPK.  

Sairastupalaisten määrä kasvoi Kerhon osalta yhdellä perjantaina, kun hyökkääjä Antti Aarnio sai aivotärähdyksen. Voimahyökkääjän paikan napannee lauantaina Robert Leino. Vaivojaan potevia HPK-pelureita ovat ainakin myös Borna Rendulic, Juuso Honka ja Juha Alén.

Lisäksi perjantain pelin väliin jättänyt joukkueen kakkosvahti Mika Järvinen on yhä mahdollisesti pois joukkueensa vahvuudestaPallokerhon puolustaja Dan Spang joutuu puolestaan huilaamaan vielä yhden ottelun pelikieltonsa vuoksi.

Bluesin rivistöstä uupuvat Spangin tavoin vielä yhden mittelön pelikiellon takia väliin jättävä Juuso Riksman sekä loukkaantuneet Marco Rosa ja Arto Laatikainen. Espoolaisten luotsi Lauri Marjamäki lupaili perjantaina muutoksiakin joukkueensa kokoonpanoon, joten perjantaina lepiä vetäneet Matti Järvinen ja Harri Ilvonen voivat päästä Hämeenlinnassa pelaamaan.

Seuraa Heitä

Marko Luomala #71 |

Laitahyökkääjä

Alkusyksyn varjojen mailla hiihdellyt Marko Luomala onnistui perjantaina vihdoin viimeistelyssä. Kaikkosivatko apinat samalla harteilta? HPK tarvitsisi lisämaaleja myös tältä kaverilta.

Tomi Sallinen # | Kiekko-Espoo

Keskushyökkääjä

Loisti Kerhon ja Bluesin ensimmäisessä kohtaamisessa värkäten kaksi maalia. Kaiken kaikkiaan tehoillut piste per peli-tahdilla, jatkuuko vire yhtä hyvänä? Tomin veli Jere edustaa HPK:ta.

» Lähetä palautetta toimitukselle