Nylkeekö JYP Ilveksen toistamiseen?

LIIGA / Ennakko
Purevatko Jyrki Ahon ohjeistukset myös kotiluolassa?
Kuva © Jarno Hietanen
Jyväskylässä tuplapelien viikonlopussa kohtaavat toistamiseen JYP ja Ilves. Maaleitta perjantaina jäänyt Ilves halajaa pelinsä yksinkertaistamista samalla kun hurrikaanit tavoittelevat jälleen vastustajansa nollaamista.

Tylsän ja mauttoman väännön perjantaina nyhjänneet JYP ja Ilves havittelevat pirteämpää ilmettä lauantaiseen kamppailuun. Ilves pyrkii varmasti parantamaan hajutonta esiintymistään ja avaamaan maalinsaldonsa mahdollisimman aikaisin. JYPin on siis myös parannettava otettaan. Tämän onnistuessa toinen perättäinen nollapeli on varmasti saalistettavissa.

JYPin pelaaminen eilisessä ottelussa ei ollut kuitenkaan millään tavalla valmista. Voitto tuli jälleen jyväskyläläisille tutulla tavalla jopa hieman heikommallakin esityksellä. Ennakkoon joukkue lähtee peliin harvinaisesta tilanteesta, onhan hurrikaanella taustallaan tappiot kahdesta edellisestä kotiottelusta. Odotukset Hippoksella ovatkin varmasti pilvissä. Päävalmentaja Jyrki Aho painotti pelin petraamisen tärkeyttä.

- Meidän on parannettava meidän peliämme lauantaiksi, sillä Ilveskin aikoo varmasti parantaa, Aho peräänkuulutti.

Ilves ei onnistunut Hakametsässä luomaan riittävästi maalintekotilanteita. Päävalmentaja Raimo Helmisen mukaan niitä ollut oikeastaan ainuttakaan. Joka tapauksessa joukkueen on pyrittävä vahvasti kohti JYP-maalia. Ilves-kapteeni Ville Koistisen mielestä Ilveksellä on selvästi petrattavaa ja peliä on erityisesti yksinkertaistettava.

- Meidän pitää pystyä pelaamaan yksinkertaisesti. Keskialueen kiekonmenetyksiä pois. Simppeliä peliä, sitä peliä, mitä meidän pitäisi pelata. Meidän on turha vetää jalkakyniä, Koistinen kokosi.

Työsulun tuoma apuri Rich Peverley on löytämässä virettään ja pirteä esiintyminen lupaa hyvää JYP-hyökkäykselle. Eric Perrinin johtama nippu saa siis jatkossa kaivattua tukea pistetehtailuun. Hurrikaanien duunariosasto syttyy taas varmasti lauantai-illan huumasta nauttivan jyväskyläläisyleisön silmien alla ja tulee aiheuttamaan päänvaivaa vierailijoiden alakerrassa.

Ilveksen on pyristeltävä irti vastaantulijan roolista ja luotettava omaan tekemiseen. Raivokas taisteluilme on päävalmentaja Helmisen linjoittama ja juuri tuota raatelevaa Ilvestä tarvitaan myös Jyväskylässä. Tiistainen Hippoksen vierailija TPS osoitti, että tarkalla pelaamisella ja kuumalla maalivahdilla on mahdollisuuksia aiheuttaa sarjakärjelle vaikeuksia myös kotiluolassa.

Tuoreita jalkoja?

Joukkueet tekevät tuskin merkittäviä muutoksia eilisiin ketjuihin. Toisaalta tuoreiden pelaajien kaivaminen reservistä ei varmasti olisi haitaksi – mikäli tähän sopiva mahdollisuus löytyy. JYP-luotsi Aholle raastavien tuplapelien idea ei ole juurikaan avautunut. 

- Jos suoraan sanotaan niin en ymmärrä enkä ole kysynyt Seppäsen Jukalta mikä järki näissä on, Aho tuhahti perjantain ottelun jälkitunnelmissa.

JYPin kokoonpanosta ovat edelleen poissa puolustaja Yohann Auvitu, Mikko Kalteva ja Jason Lepine. Jenkkihyökkääjä Cory Quirk taas pelasi perjantaina JYP-Akatemian mukana Mestistä. Maalilla aloittanee vahvan vireensä jälleen löytänyt Tuomas Tarkki.

Ilveksen nipusta poissa on ainakin polvivammasta kärsivä Kai Kantola. Kolhuja perjantaina saaneen Masi Marjamäen pelaaminen on edelleen auki. 

Seuraa Heitä

Tuomas Tarkki #40 |

Maalivahti

Palasi jälleen voittojen tielle upealla tavalla. Pystyykö nollaamaan Ilveksen toistamiseen?

Ville Koistinen #10 |

Puolustaja

Illasta toiseen tärisyttäviä minuutteja uurastava kapteeni kantaa isoa roolia alakerrasta. Miltä kaksi pelipäivää putkeen hurjalla peliajalla näkyy Koistisen pelaamisessa?

Jonne Virtanen #3 |

Keskushyökkääjä

On tehnyt selväksi, että itseluottamus on tällä hetkellä rajaton. Haluaa voittaa, uskoo itseensä – huumoria unohtamatta. Virtasta seuraamalla saa yleiskuvan siitä miltä näyttää jääkiekkoilija joka nauttii pelaamisesta.

Jyrki Jokipakka #23 | Adler Mannheim

Puolustaja

Nuori puolustaja on aloittanut kauden todella pirteästi. Lahjakkuuta on aina ilo todistaa. Nouseeko taso entisestään Jyväskylässä – vaikka pelaa myös huimia minuutteja?

» Lähetä palautetta toimitukselle