Pelicans nipisti tiukan rankkarivoiton Jokereista

Tuohimaan hyvä ottelu meni pilalle yhden kohtalokkaan imaisun takia.
Tasainen vääntö Lahden lauantai-illassa sai erikoisen lopun, kun Jonas Junland tasoitti keskialueen lämärillään pelin ajassa 55.46. Pelicans otti lopulta Jokereista voiton rankkareilla lukemin 2-1.

Pelicans hallitsi pelin rytmiä ensimmäisen erän pitämällä kiekkoa ja tekemällä hyviä hitaita lähtöjä. Jokereiden kontrolloidut hyökkäykset jäivät vähiin.

Kotijoukkue sai hyvän maalintekotilanteen jo ottelun alkuun. Angelo Esposito löysi syötöllään Pekka Saarenheimon maalin edestä. Frans Tuohimaa oli kuitenkin tilanteessa hereillä.

Lee Gorenilla oli ensimmäisessä erässä kaksi loistavaa maalipaikkaa. Hänellä oli kahdesti mahdollisuus iskeä paluukiekko rystyllä maaliin, mutta ensimmäisellä kerralla Tuohimaan gamesaver pilasi tilanteen ja toisella Goren veti ohi maalin.

Jokerit siirtyy johtoon

Tunteet hieman kuumenivat toisessa erässä, kun Esa Lindell antoi huonossa asennossa olleelle Danny Richmondille kovan taklauksen Jokereiden siniviivalla. Lee Goren yritti käydä Lindelliin käsiksi, mutta tuomarit ehtivät estää pahemmat kärhämät, eikä peliä tarvinnut edes viheltää poikki.

Jarkko Ruudun istuessa kaksiminuuttista nähtiin erikoinen tilanne, kun Jokereiden Saku Salminen pääsi alivoimalla läpiajoon. Laukaus painui ohi maalin ja kiekko liukui aina Jokereiden siniviivalle, jossa odotti Radek Smolenak. Tsekkilaiturin ratkaisun Tuohimaa torjui helposti.

Ajassa 32.02 Jokerit pääsi pelaamaan ylivoimaa Gorenin hölmön jäähyn seurauksena. Goren antoi rajusti poikkaria keskialueella, eikä se jäänyt tuomareilta näkemättä. Pelicansin hölmöily jatkui alivoimalla vaihtovirheen muodossa ja Jokerit pääsi ylivoimahyökkäykseen. Teemu Pulkkinen jakoi Juhani Tyrväiselle vapauttaen ex-pelikaanin kaksin Antti Niemen kanssa. Pienen harhautuksen jälkeen Tyrväinen viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa.

Steve Moses antoi näyttöjä osaamisestaan, kun hän oli lähellä maalintekoa erän lopulla. Moses ohitti Pelicans-pakin röyhkeästi ja kiiti kohti Niemeä. Hyvä yritys päättyi kuitenkin Stanley Cup -voittajan patjatorjuntaan.

Tuohimaan synkkä hetki

Jokereille kolmannen erän alku oli vaikea monien jäähyjen takia. Jokereiden alivoimapeli oli kuitenkin kunnossa. Alivoimilla kunnostautui erityisesti Salminen, joka pelasti kahdesti Jokerit takaiskumaalilta uhrautuvaisella heittäytymisellä.

Vierasjoukkue pelasi kolmannen erän loistavaa puolustustaistoa ja jäädytti Pelicansin hyökkäyspelin täysin. Keskialueen sumputus oli kotijoukkueelle pahaa myrkkyä.

Jokereilla oli mahdollisuus sinetöidä voitto, kun Moses antoi hyvän passin maalin kulmalla päivystäneelle Ilari Filppulalle. Filppula onnistui laukomaan tyhjästä maalista yli.

Ajassa 55.46 Tuohimaa sai unohtaa haaveet nollapelistä. Pelicans-puolustaja Jonas Junlandin lämäri keskialueelta painui ohi jokerivahdin ja tasoitti pelin. Loistavasti ottelussa torjunut Tuohimaa sai näin illalleen karun päätöksen.

Jatkoajalla ei saatu ratkaisua aikaiseksi, vaikka hyvin esiintynyt Teemu Pulkkinen oli muutamaan kertaan lähellä maalia. Jokereilta ensimmäiset kolme rankkarivetäjää olivat Erik Karlsson, Steve Moses ja Jarkko Ruutu. Karlsson ja Ruutu onnistuivat ja kun Pelicansilta onnistuivat Jonas Junland sekä Radek Smolenak, siirryttiin äkkikuolemalle. Junland ohitti Tuohimaan kolmannen kerran ottelussa ja kun Niemi torjui Karlssonin yrityksen, lisäpiste jäi Lahteen.

- Tänään oli hyväilmeinen Jokerit jäällä, Tomi Lämsä analysoi.

- Tänään oli hyvä taistelu joukkueessa ja olen tosi tyytyväinen siihen. Toteutettiin 60 minuuttia pelisuunnitelmaa. Sitten tuli yksi maali keskiympyrästä.

Kai Suikkanen oli tyytyväinen voitosta.

- Täytyy sanoa, että oli vastassa tämän hetken kuumin joukkue. Tuli isosta voittoputkesta näihin meidän peleihin. On se vaan jännä, miten yksi rankkarimaali voi vaikuttaa joukkueen mielialaan. Eilen oltiin apeina, mutta nyt tuntuu niin kuin oltaisiin joku mestaruus voitettu.

Suikkanen kommentoi myös muutoksia rankkarivetäjissä sitten edellisen pelin.

- Vaikka tyhmä valmentaja olenkin, niin ei umpitollo kannata olla. Jos joku ei saa maalia, niin pitää miettiä, että ehkä sen voi vaihtaakin. Eilen Junland kävi mulle ilmoittamassa, että jos joskus tarvitset jonkun rankkarimaalintekijän,  niin mä oon aika hyvä niissä.