SaiPa katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa

LIIGA / Raportti
Mikko Koskista ei huvittanut osallistua SaiPan juhlimiseen.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa nousi voittoon kahden maalin takaa viikonlopun toisessa kohtaamisessa KalPaa vastaan. Lappeenrantalaisten kapteeni Ville Koho avasi kotijoukkueen takaa-ajon ja iski lopulta myös ratkaisun voittomaalikilpailussa. Tuplaotteluiden pisteet tasattiin näin joukkueiden kesken 3-3.

Lappeenrantalaiset saivat otteluun selvästi perjantaita paremman startin ja pystyivät vastaamaan muutaman vaihdon ajan KalPan hyökkäyksiin. Ote kääntyi kuitenkin nopeasti vierasjoukkueelle ja KalPa rokotti isäntiä avauserän puolessa välissä kahdesti.

Ensimmäisessä tilanteessa SaiPa menetti kiekon keskialueella, jonka jälkeen Sakari Salminen jätti kaikki jälkeensä, ja iski lopulta kiekon vanhanaikaisella ohi Jani Niemisen. Pian tuon jälkeen SaiPan puolustajat Simo-Pekka Riikola ja Jere Pulli kadottivat kiekon oman maalin edustalla ja Ville Kohon estelytkään eivät auttaneet Craig Smithin punnertaessa 0-2-osuman.

Kuopiolaiset pitivät SaiPaa sillassa koko loppuerän, mutta Nieminen oli jo sulkenut ovet.

- Kyllä KalPa oli paremmin hereillä siinä pelin alussa. Me oltiin vähän niin kuin jääty eiliseen Kuopion peliin, mietti SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen ottelun jälkeen.

- Oltiin niin kuin olevinaan siinä pelissä, muttei oltu kuitenkaan tilanteissa. Meiltä vietiin kiekkoja lavoista eikä luisteltu tarpeeksi, hän jatkoi.

Ryhtiliike kapteenin johdolla

Toiseen erään asteli sisuuntunut SaiPa. Erä oli vanhentunut viisi minuuttia, kun lappeenrantalaiset onnistuivat vihdoin saamaan tehokkaan vastaiskun aikaiseksi. Kiekkoa siirreltiin omasta päädystä saakka nopeilla ja täsmällisillä syötöillä kohti Roberts Jekimovsia, jonka laukauksen Mikko Koskinen tiputti maalin eteen parkkeeranneen Kohon lapaan, eikä kapteeni jättänyt tilannetta käyttämättä.

Kavennusosuma sytytti kotijoukkueen taisteluhengen lopullisesti, ja pelin hallinta alkoi siirtyä SaiPalle. Toisessa erässä ei kuitenkaan nähty lisämaaleja, vaikka KalPa kertaalleen kiekon toimittikin Niemisen taakse. Korkea viivaveto kuitenkin ohjattiin maaliin selvästi korkealla mailalla.

- Päästiin aika pienellä energialla 2-0-johtoon ensimmäisessä erässä, kun olimme tehokkaita maalipaikoissa. En tiedä tuliko sitten jotain hyvänolon tunnetta puseroon, mutta kyllähän kotijoukkue oli kaksi erää oikeastaan kaikilla mittareilla meitä parempi, harmitteli KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Pelin kuva säilyi pitkälti samanlaisena kolmannessa erässä. Kotiyleisökin alkoi hiljalleen vaistota, että kuopiolaiset olivat lyötävissä, ja rytmikkäät kannustusäänet kaikuivat hallissa selvästi aiempaa äänekkäämmin. SaiPan kavennusmaali näki päivänvalon päätöserän puolenvälin jälkeen. Haalariketju sai palkintonsa kovasta työmäärästä, kun Juha Koivisto raivasi tiensä kulmasta maalille ja nosti kiekon maalin kattoon.

Tuplapeli molempien joukkueiden mieleen

Ratkaisua ei löytynyt kolmannen erän lopussa, eikä myöskään jatkoajalla, joten voittajaa haettiin eilisen lailla voittomaalikilpailuista. Koho iski maalin toisena SaiPan laukojana viileän näyttävällä harhautuksella, ja Nieminen pysäytti tällä kertaa eilen voittomaalikisassa maalin tehneen Smithin ja varmisti lisäpisteen lappeenrantalaisille.

- Eilen totesin Kuopion päässä pelin jälkeen, että omalla tavallaan silloin kotijoukkue ansaitsi extrapisteen. Ja tänään kyllä kävi ihan yhtälailla täällä Lappeenrannassa, tuumi Laukkanen.

- Onnittelut SaiPalle, oli ihan erilainen joukkue kuin eilen. Hyökkäsi monipuolisemmin kuin eilen ja vähän itsekin hölmöiltiin sitten etenkin hyökkäyssiniviivalla niitä kiekkoja. Paljon jäi pelissä petrattavaa sekä mietittävää kohti tiistaita ja Oulun reissua, Laukkanen jatkoi.

Molemmat valmentajat olivat erittäin tyytyväisiä home-and-home-viikonloppuun, eikä pelkästään siksi, että pisteet tasattiin joukkueiden välillä.

- Ihan samaa mieltä kuin Jarikin, kyllähän tämä tuo piristystä tähän syksyyn. Jopa pientä playoff-henkeä tuohon arkiseen runkosarjaan. Ei ehkä sellaisia taistelupareja syntynyt kuin jossain vaiheessa syntyy, mutta ihan hyvä ja mielenkiintoinen piristysruiske tällainen, summasi Tirkkonen.

Kuuden ottelun tappioputken katkaissut SaiPa kohtaa seuraavaksi Porin Ässät tulevana tiistaina Lappeenrannassa. KalPa puolestaan matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle