Minisarjan toinen osa

LIIGA / Ennakko
Viekö Jokerit Pelicansia heti uudestaan?
Kuva © Miro Pesonen - miro.pesonen@jatkoaika.com
Lahden Pelicans ja Helsingin Jokerit kohtaavat toisensa toistamiseen lauantaina home-and-home -tuplaotteluiden toisessa osassa. Perjantain voittolaukauksiin venyneen kamppailun kaksi sarjapistettä otti Jokerit, nyt Lahdessa joukkueet kohtaavat kerrasta viisastuneempina.

Perjantai-iltaisen kamppailun voitti Jokerit Steve Mosesin ujuttamalla voittolaukausmaalilla. Lahtelaiset tulivat kamppailun avauserään vahvasti, kun taas Jokerit hallitsivat toista erää ja kolmannen alkua. Kolmannen erän loppupuolella Pelicans-puolustaja Danny Richmond tasoitti ottelun ja avitti joukkueelleen yhden taistelupisteen.

Joukkueiden valmentajat kertoivat ajatuksiaan tulevasta ottelusta heti perjantain taiston tauottua. Molemmilla joukkueilla on omat parannettavat asiansa lauantaille.

- Pitää skarpata huomiseksi. Ei meidän tarvitse muuttaa peliä, koska Pelicans oli scouting-raportin oloinen joukkue ja pelasi täysin sitä peliä, mitä me odotimme heidän pelaavan, kertoi Jokerien lahtelaislähtöinen päävalmentaja Tomi Lämsä.

- Pannaan oma pesä kuntoon, ja lähdetään siitä päästä huomenna. Ei ruveta liikaa vastustajan tekemisiä katsomaan. He pelaavat hyvin ja ovat sitoutunut, energinen ryhmä.

Pelicansin Kai Suikkanen sanoi odottavansa myös lauantaista mainiota kohtaamista joukkueiden kesken.

- Ei kai sitä voi odottaa muuta kuin hyvää jääkiekko-ottelua. Mitäpä tässä maailmassa yhdessä vuorokaudessa ehtisi kummallekaan joukkueelle sen kummempia tapahtua. Huomenna väännellään uudestaan. Varmasti tulee tasainen ja toivottavasti myös hyvä jääkiekkopeli.

- Joka asiaahan sitä pitäisi pikkuisen parantaa, niin siitä se tulos kokonaisuutena olisi sitten paljon parempi. Ylivoima oli tänään aika hiton huonoa. Se on tietenkin aina yksi asia jolla näitä pelejä voitetaan, Suikkanen totesi.

Pelicansin maalille palasi tuttu mies, kun NHL-maalivahti Antti Niemi teki paluun lahtelaisten verkonsuulle. Niemi oli mies paikallaan Pelicans-maalilla ottaen huomioon hänen pelanneen viimeksi viime keväänä San Jose Sharksin paidassa.

- Kyllähän se ihan hyvin siellä pelasi. Tietenkin on muistettava, että mies on pelannut viimeksi keväällä. Se on vähän eri tilanne lähteä pelaamaan kuin muilla molareilla, kun ei ole pelin peliä alla. Ei edes yhtään harjoituspeliä alla ja neljä kertaa kahdesti päivässä ehtinyt harjoittelemaan. Eihän se helppoa ole heti pelaamaan tulla, mutta ihan hyvin se meni, Pelicans-luotsi Suikkanen totesi Niemen otteista maalissa.

Lahden pieni kaukalo luo oman intesiteettinsä otteluun. Lämsä kertoi laatikon koon vaikuttavan hieman helsinkiläisten pelaamiseen.

- Mennään pieneen kaukaloon, ja se muuttaa vähän pelaamista. Pitää olla vielä yksinkertaisempi ja nöyrempi kiekon kanssa, mutta kyllä meidän pitää etenkin taisteluilmettä pystyä nostamaan.

Lähes samoilla miehityksillä

Huomenna joukkueiden kohdatessa uudelleen pysyvät myös kokoonpanot lähes samoina. Pelicansilta kokoonpanosta puuttuivat Joni Isomäki ja Vili Sopanen, kun taas Jokereilta olivat poissa Ben Eaves ja Tomi Mäki, joiden lisäksi Jokereilta puuttuu tukku myös muita kokoonpanon vakiokasvoja.

Jokereita perjantainen matsi kolhaisi pahemmin miehistöön kuin lahtelaisia. Helsinkiläisten miehityksestä putosivat kesken ottelun Henri Heino ja Teuvo Teräväinen, jotka molemmat saivat ottelun aikana osuman käsiinsä. Kummankaan pelikunnosta huomiselle ei ole varmoja takeita.

Lahdessa myös yleisö syttyy Jokereihin totuttuun tapaansa. Lahden jäähalli on loppuunmyyty, ja meteliä riittää varmasti. Jokerikannattajia on saapumassa runsaasti Lahteen vierailulle, ja vieraiden valmentaja Lämsä toivookin Jokerien kannattajilta tukea joukkueen pelaajille.

- Toivon, että huomenna olisi paljon jokerifaneja paikalla. He tekevät hienoa työtä katsomon puolella. Toivottavasti saisimme sieltä vähän lisää energiaa huomiselle. Matsi on varmaan tasainen kuten tänäänkin.

Seuraa Heitä

# |

Kuten aina muuallakin, Ruutu on Lahdessa yleisön ''suosikki''. Oli mastokaupungissa hyvällä pelipäällä jo viime kaudellamuutamassa ottelussa, esittäen myös tuttua ohjelmistoaan. Sai nyt yhden matsin kokemuksen lahtelaisjoukkueesta. Hyödyntääkö sitä jotenkin pelissä?

Antti Niemi #31 |

Maalivahti

Hän on palannut! Niemi tekee paluun vanhaan kotikaukaloonsa. Syttyykö lahtelaisten palvoma maalivahti tuttuun loistoonsa?

» Lähetä palautetta toimitukselle