Haataja polvisti HIFK:n lauantai-illan trillerissä

Juha-Pekka Haataja tehoili entisen seuransa nurin.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Oulun Kärpät kuritti toistamiseen Helsingin IFK:ta vuorokauden sisään, kun se nappasi kaksi pistettä lauantaina Helsingin jäähallista. Kaksi kautta HIFK:ta edustanut Juha-Pekka Haataja oli illan ehdoton ykköshahmo. Loppulukemat huikeaa viihdettä tarjonneessa kamppailussa olivat lopulta 4-5 (2-1, 0-1, 2-2, 0-0)

Suomen mestaruutta HIFK:ssa keväällä 2011 juhlinut Juha-Pekka Haataja oli täysin pitelemätön lauantaina Helsingissä. Haataja värkkäsi varsinaisella peliajalla kaksi maalia kotijoukkueen verkkoon ja jatkoi huimaan iltaansa kolmella onnistumisella voittomaalikilpailussa.

- Oli hieno taistelu joukkueelta. Koko ajan oltiin vähän takana ja sieltä aina tultiin. Haataja ratkaisi tänään tärkeän voiton joukkueelle. Voittoja ei ole liikaa tältä syksyltä, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta kiitteli kiivaan taistelun jälkeen.

Voittomaalikisaan venynyt ottelu tarjosi viihdettä koko rahan edestä lähes täydelle Helsingin jäähallille. Ottelun huipennuksesta muodostui lopulta kahden taiturin, HIFK:n jenkkivahvistus Patrick O´Sullivanin ja Haatajan välinen kilpalaulanta. O´Sullivan epäonnistui kolmesta yrityksestään viimeisessä, joten kaksi pistettä matkasi Ouluun. HIFK oli kiinni täydessä pistepotissa vielä alle kaksi minuuttia ennen päätössummeria, kunnes Kärppien tshekkihyökkääjä Ivan Huml pääsi jatkamaan Jason Demersin viivakudista irronneen riparin isäntien verkkoon.

- Harmittaa se tasoitus lopussa. Pieni hölmöily siinä, mutta olen kyllä todella ylpeä joukkueesta, HIFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen totesi.

Peltosen taklaus puhutti

Perjantaina täysin sillassa Oulun ottelussa ollut HIFK tuli avauserään isännän elkein. Lennart Petrell aloitti maalinteon hieman ennen erän puoliväliä ja Joakim Eriksson siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle ajassa 17.10. Juha-Pekka Haatajan illan ensimmäinen näytös haalisti kuitenkin taukolukemiksi 2-1 vain hetkeä myöhemmin. Erän ja koko ottelun puhutuin tilanne sattui kuitenkin jo aiemmin, kun HIFK-kapteeni Ville Peltonen taklasi keskialueella törkeästi Kärpät-hyökkääjä Tomas Plihalia suoraan päähän. 39-vuotias konkari selvisi tilanteesta kuitenkin kuin koira veräjästä.

- Tuomarit eivät olleet hereillä avauserässä, se oli vaan fakta. Oli useampia tilanteita ja ikävänä jäävuoren huippuna sitten Plihalin loukkaantuminen. Sen takia jouduimme oikeastaan heti kolmelle ketjulle. En voi muuta kuin nostaa hattua joukkueen taistelumoraalille, Hannu Aravirta totesi.

HIFK kadotti otteensa

Jos isäntäjoukkue olikin avauserässä vahva, oli se enää vain kaunis muisto toisessa erässä. Erä toki alkoi helsinkiläisten näennäisellä hallinnalla, mutta sitten kotijoukkueen pelistä katosi perjantaisen Oulun ottelun tapaan järki ja ajatus. Monet jäähyt tarjosivat vieraille kosolti ylivoima-aikaa.

Neljästä ylivoimastaan huolimatta Kärpät teki erän ainokaisen tasakentällisin. Maalintekijänä kunnostautui – kukapa muukaan kuin Juha-Pekka Haataja, jonka kulmasta maalille heittämä kiekko ohjautui HIFK-hyökkääjä Kimmo Kuhdan luistimesta ohi Joni Ortion.

Päätöserään HIFK sai lentävän lähdön, kun Arttu Luttinen karkasi alivoimalla kärppäpuolustukselta ja runnoi kiekon väkisin ohi Kärppien maalia vartioineen Johan Backlundin. Toisen kerran ottelupallo tarjottiin isäntien lapoihin, kun Joakim Eriksson tykitti illan toisellaan 4-3-johtomaalin Ville Peltosen tarjoilusta vain viisi minuuttia ennen päätössummeria. Muutama minuutti aiemmin HIFK-puolustus oli unohtanut Toni Kähkösen vapaaksi, joka kiitti Kyle Turrisia komeasta tarjoilusta tasoittaen lukemat 3-3:een ylivoimalla.

”Hyvät matsit, hei!”

Lokakuisen miniplayoffsien loppusaldo on Oulun Kärppien kannalta mukavaa luettavaa. Kärpät otti kuudesta mahdollisesta pisteestä itselleen viisi, HIFK:n on tyytyminen yhteen pisteeseen. Kaksi peräjälkeen pelattua ottelua keräsi molempien joukkueiden leirissä kiitosta ottelun jälkeen.

- Oli hyvät matsit, hei! Näitä perjantai-lauantai-juttuja saisi olla kerran kuukaudessa mun mielestä. Näissä on säpinää ja tunnetta. Tätä kokeilua kannattaisi jatkaa tulevaisuudessa, Aravirta innostui.

Samoilla linjoilla virkaveljensä kanssa oli myös HIFK-valmentaja Sormunen.

- Oli kyllä hyvä kokemus, toki eilen oltiin aika sillassa. Tänään meiltä hyvä peli ja joukkue irrotti itsestään sen, minkä voi.

Jo 14 ottelua tämän kauden liigassa pelannut HIFK jatkaa kauttaan perjantaina, kun se kohtaa Raumalla Lukon. Kärppien taival jatkuu jo tiistaina, kun se saa KalPan vieraaksi Raksilaan.