Huikeaa urheilukulttuuria ja haikeat jäähyväiset

LIIGA / Raportti
Blues päätti kotiottelunsa maanantaina, mutta komea meno jatkui myös vieraspäätöksessä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Jyväskylässä saatettiin kirjoittaa yksi aikakausi loppuunsa, kun Blues pelasi mahdollisesti historiansa viimeisen pelin. Hyvästä taistelusta huolimatta voittoa ei tarttunut, vaan JYP nappasi 3−2-voiton voittomaalikilpailussa.

Jyväskylän torstai-illan käytännössä ainoa mielenkiintoinen yksityiskohta oli Espoon Bluesin mahdollisesti viimeinen peli. JYP lepuutti useita avainpelaajiaan, koska neljäs sija oli jo kiveenhakattu.

Hippoksen yli 3800-päiselle yleisölle tarjoiltiinkin 65 minuuttia huoletonta kiekkoa, josta vauhtia ei puuttunut.

− Oli ehdottomasti kiekkoviihdettä koko rahan edestä, Marko Virtanen tiivisti.

− Varmasti yleisöönmenevää kiekkoa, Jyrki Aho komppasi.

Kiinnostuskiikarit hukassa

JYP oli jo varmistanut neljännen sijansa, joten se lähti otteluun täysin ilman panosta. Tämä näkyi myös kentällä, sillä yhdestäkään JYPin pelaajasta ei paistanut tahto taistella voitosta tosissaan.

Viisikkopuolustaminen oli täysin hajalla ja kaksinkamppailutahto hukassa, mikä sai Bluesin nuoren joukkueen näyttämään ylivertaiselta.

Juonikkaasti kiekkoa liikuttanut Blues loi varsinkin avauserässä runsaasti maalipaikkoja, mutta kahta tolppalaukausta lähemmäksi espoolaiset eivät päässeet.

− Fokus hukkui välillä. Avauserässä kyllä paikkoja riitti, Aho kertasi.

Ensimmäisen erän lopulla nähtiinkin kuuman ja kylmän maalintekijän ero. Vain 16 sekuntia ennen avauserän loppua Markus Nenonen pääsi b-pisteen kaarelle ja iski kauden 18:n maalinsa.

Pikkuhiljaa valkopaitojen suurin liekki alkoi haihtua, mikä antoi aloitevuoroa JYPille. Hurrikaaniryhmä ei kuitenkaan saanut käännettyä näennäistä hallintaansa kuin harvoin vaarallisiksi maalipaikoiksi.

Varsinkin ottelun toinen erä oli kuvaltaan pitkälti vauhdikasta läpsyttelyä, jossa suunta vaihtui järkyttävän nopeasti. Samson Mahbodin tasoitusosuma kuvastikin ottelun sekavuutta, kun hän pääsi tuikkaamaan kiekon tyhjään maaliin Veini Vehviläisen huolimattoman mailapelin seurauksena.

Oodi Espoolle

Varsin hyvin nyky-Bluesia kuvaavaa taistelua nähtiin päätöserässä, kun Blues kamppaili pelin lopussa aina voittomaalikilpailuun saakka. Siellä JYP nappasi kuitenkin kaksi pistettä.

Pelin loppu meni monelta varsin hyvin sivuhuomiolla. Kun kyseessä on ylipäätään yhden kiekkoseuran taisteluolemassaolosta, itse peli ei ollut päähuomiossa.

− Kyllä suurin kiitos kuuluu meidän junioreille, jotka ovat pitäneet taistelevaa ilmettä yllä ja oppineet pelin lainalaisuuksia, Aho ylisti.

Myös tasoitusosuman iskenyt Ilmari Pitkänen oli silminnähden haikeana.

− Kyllähän se haikealta tuntuu, että pelit jatkuvat vasta elokuussa. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei palkkapäiväkin mietityttäisi.

Espoolaisten sinnikäs taistelu keräsi kiitosta myös vastapuolelta. Osansa saivat niin pelaajat kentällä kuin kannattajat katsomossa.

− Pakko on hattua nostaa heidän tavalleen nostattaa tunnelmaa. Tulee kylmiä väreitä tuollaista kannatusta kuunnellessa, Mikko Salmio hehkutti.

− Todella nuori ja sinnikäs ryhmä, joka on sinnikäs ja liikkuu erinomaisesti. Onnistunut myös keräämään pisteitä sieltä täältä, Tuomas Pihlman tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo