Keltamustien taisto, osa 2

LIIGA / Ennakko
Pystyykö Jani Nieminen pitämään perjantaisen vireensä?
Kuva © Miro Pesonen
Perjantaina KalPaa vastaan urhoollisesti taistellut, mutta lopulta rankkareilla tappioon taipunut SaiPa saa tuplakierroksen ansiosta mahdollisuuden pikaiseen revanssiin.

Tappioputkessa tarpova SaiPa ei myynyt perjantaina Kuopiossa nahkaansa halvalla. Halu näyttää lienee kova myös kotona, sillä SaiPa on läpi kauden ollut Kisapuistossa vaikeuksissa, eikä pisteitä ole irronnut toivotusti. Otteet ovat ailahdelleet eikä virheiden sävyttämässä pelaamisessa ole ollut samaa kontrollia ja vakautta kuin SaiPa on pystynyt esittämään vieraskentillä.

Onkin mielenkiintoista nähdä minkälaista pelisuunnitelmaa SaiPa lähtee noudattamaan yleensä liukkaasti liikkuvien ja aktiivista karvauspeliä viljelevien vieraidensa kanssa. Vieraskaukaloissa SaiPan kurinalainen puolustuspelaaminen nopeilla vastaiskuilla höystettynä on osoittanut toimivuutensa. Kotikaukalossa kuitenkin pelisuunnitelma on usein revennyt palasiksi, kuin joukkue on yrittänyt loukkaantumisten harventamalla miehistöllään toteuttaa kiekollisempaa pelitapaa.

Kovavireinen KalPa

Sarjataulukon kärkikolmikkoon kivunnut KalPa johdattaa Kisapuiston jäälle kovassa iskussa olevan kaluston. Viidestä viime ottelustaan kuopiolaiset ovat saalistaneet kaksitoista pistettä, ja kiekko on viuhunut tiuhaan vastustajien verkon perukoille perjantain poikkeusta lukuunottamatta.

Erityisesti SaiPa saa olla varuillaan KalPan kivenkovan ykkösnyrkin kanssa. Perjantaina NHL-apu Graig Smith käänsi pelin kuopiolaisille huikaisevalla yksilösuorituksellaan ja kruunasi vielä iltansa voittomaalikilpailussa. Isäntien kannalta ensiarvoisen tärkeää onkin saada Smith aisoihin, unohtamatta kultapotta päässään viilettävää Sakari Salmista, ja trion täydentävää Ossi Saarista.

KalPalta löytyy toki ratkaisuvoimaa läpi pelaajiston. Perjantai kuitenkin näytti, että työteliäällä ilmeellä ja korkealla tahtotasolla pelatessaan myös SaiPa pystyy loukkaantumisista huolimatta paljoon. Asennevammaan KalPan ei ainakaan auta sortua.

SaiPa haluaa varmasti myös näyttää kotiyleisölleen, että sillä on tahto ja tarve taistella pisteistä Kisapuistossakin. Toistuviin kotitappioihin ei isännillä oikein olisi varaa yleisökadon pelon kummitellessa vaatimattomien kotiesitysten taustalla.

SaiPan sairastuvalla tunkua

SaiPan surkuhupaisa loukkaantumistilanne ei sen sijaan vieläkään ota hellittääkseen. Perjantaina kaukalon joutui jättämään uunituore työsulkupakolainen Corey Emmerton, jonka vamman vakavuus on vielä toistaiseksi arvoitus.

Emmertonin lisäksi lauantaina sivussa lienevät ainakin Brian Salcido, Per Savilahti-Nagander, Antti Bruun, Mikko Pukka, Jaakko Rissanen, Ville Paalanen, Mark Lee ja Joni Suutari. Perjantaina kiekon jalkaansa saaneen Kalle Maalahden pelaaminen on myös epävarmaa.

Puolustuspäähän SaiPa saanee apuja jo kenties tulevalla viikolla, sillä tiettävästi ainakin Bruun ja Savilahti-Nagander lähentelevät pelikuntoa.

SaiPan maalilla jatkaa perjantaina loistavasti esiintynyt Jani Nieminen. Richard Ullberg sen sijaan hakee pelituntumaa viikonlopun ajan Mestiksestä.

KalPasta poissa lienevät perjantain tavoin ainakin Sami Kapanen, Jukka Voutilainen ja Jasse Ikonen.

Seuraa Heitä

Craig Smith #15 | Dallas

Laitahyökkääjä

Perjantaina yksilösuorituksella KalPan tasoihin kammennut ja voittomaalikisassa ratkaisun ampunut NHL-apu aiheuttanee SaiPalle harmaita hiuksia myös lauantaina Kisapuistossa.

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Nieminen hoiti perjantaina työsarkansa kunnialla. Lauantaina Niemisen olisi liukkaan KalPa-hyökkäyksen edessä venyttävä samaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle