Kalavelkojen aika

LIIGA / Ennakko
Jukka Rautakorven oppien on mentävä perille, mikäli Tappara mielii Ässät kaataa.
Kuva © Jarno Hietanen
Lauantai-illan huuma saapuu Tampereelle, kun jo perjantaina kohdanneet Tappara ja Ässät ottavat toisistaan mittaa Hakametsän illassa. Ässien käännettyä perjantain ottelun itselleen, Tappara hakee varmasti revanssia.

Perjantaisessa kamppailussa ratkaisijaksi nousi Ässien erikoistilannepelaaminen. Tapparan tuhlattua oma kahden miehen ylivoimansa, Ässien Veli-Matti Savinainen iski ottelulle ratkaisun patapaitojen saadessa tilaisuutensa ylivoimalla.

Lauantain ottelulta voidaan odottaa samaa teemaa, sillä tasaisten ottelujen kääntyminen vaatii terävyyttä erikoistilannepelaamiselta.

Kummankaan joukkueen lähtökohdat ennen tuplaotteluita eivät häikäisseet, sillä sekä patapaidat että kirvesrinnat olivat keränneet viimeisestä kolmesta ottelustaan vain kaksi pistettä.

- Meillä oli ottelussa mahdollisuudet ratkaisuun, mutta eväät eivät vain riittäneet. Meidän ylivoimalla ei ollut mitään tekemistä maalinteon kanssa, murehti Tapparan pääkäskijä Jukka Rautakorpi perjantain tappion jälkeen.

 - Se oli fifty-fifty, että kummalle ottelu kääntyy. Tänään se kääntyi meille. Voitosta pitää tietysti olla tyytyväinen, myönsi Ässien Karri Kivi.

Perinteisesti tuplaotteluiden pisteet ovat jakautuneet tasaisesti, mutta runsain joukoin Tampereelle saapuva Ässien kannattajajoukko on varmasti eri mieltä.

Tapparan tulee kyetä pitämään päänsä kylmänä ottelun ratkaisuhetkillä keskiviikon Blues-voiton tapaan, mikäli voitto halutaan tuoda kotiyleisön juhlittavaksi.

Seuraa Heitä

Antti Erkinjuntti #74 | RoKi

Laitahyökkääjä

Tehovitjaan istutettu taituri. Tulosta odotetaan.

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Ässien sankari. Merkattu mies myös lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle