Suihkukomennuksia pelaajille ja valmentajille - Bluesin tappioputki poikki

LIIGA / Raportti
Suomela vastasi molemmista Bluesin osumista.
Blues voitti KalPan jatkoajalla 2−1 katkaisten samalla 12 ottelun tappioputkensa. Se ei noussut kuitenkaan pääosaan, vaan iltaa värittivät suihkukomennukset. Tuomaristo poisti ottelusta ennenaikaisesti KalPa-hyökkääjä Patrick Davisin, Blues-puolustaja Veeti Vainion sekä Bluesin päävalmentaja Jyrki Ahon - kaikki eri tilanteista.

Avauserän loppupuolella KalPan Patrick Davis keihästi Veeti Vainiota ja sai lopettaa pelin siihen. Myös Vainion peli loppui myöhemmässä vaiheessa iltaa suihkukomennukseen, kun hänen mailansa osui KalPan Sami Mutasta silmäkulmaan. Tilanne oli epäonninen sikäli, että sai alkunsa siitä, että Vainion ja Mutasen päät osuivat vahingossa yhteen, minkä seurauksena Vainion maila nousi kaatuvaan Mutaseen.

Jyrki Aho komennettiin suihkuun sen jälkeen, kun Bluesille oli tuomittu joukkuerangaistus pelin viivyttämisestä. Linjatuomari oli ensin pudottanut kiekon jäähän, vaikka Bluesilla ei ollut oikeaa määrää pelaajia jäällä. Sen jälkeen kun Aho komennettiin ulos ottelusta, hän näytti vielä keskisormea tuomaristolle, mistä seurasi toinen pelirangaistus, tällä kertaa viiden minuutin alivoiman sävyttämänä.

Kommelluksena tapahtui vielä se, että Aho ehti viedä taktiikkataulunsakin mukanaan, kunnes valmennusvastuun ottanut Tero Lehterä pyysi huoltohenkilöstöä hakemaan sen pukukopista.

− Tämä on ollut värikäs kausi. Taas tuli sellaista itselleni, jota en odottanut kokevani. En edes tiennyt ketä kaikkia hyökkääjiä on, heittelin siitä tuttuja nimiä sitten, normaalisti puolustajia peluuttava Bluesin apuvalmentaja Lehterä kommentoi.

Blues selvisi kurimuksesta, ja Antti Suomela onnistui ensin tasoittamaan ohjaamalla Mikko Kukkosen laukauksen sisään ja jatkoajalla sama mies onnistui ratkaisemaan ottelun.

Blues käytti loppuhetkillä pääosin vain kolmea puolustajaa: Kukkosen lisäksi vastuusta saivat Jere Seppälä ja Victor Westermarck.

Kumpikaan joukkue ei erityisemmin väläytellyt ylivoimaosaamistaan, vaikka yksi maali molemmille merkittiin. Osumat eivät tulleet millään tavalla normaalin ylivoimapelaamisen kautta. Santeri Lukka teki oman osumansa nostamalla yksinään hyökkäystä Blues-purun jälkeen, Suomelan jatkoaikamaali syntyi läpiajosta, joka oli alkanut joukkueiden pelatessa kolmella kolmea vastaan.

− Lähdettiin turvaamaan liikaa sitä, ettei Blues pääsisi vastaiskuihin. Sitä myöten se loppu oli vähän kuin kirjoitettu noin, KalPan päävalmentaja Pekka Virta totesi.

− Pelin tärkeyden myötä tämä meni liialliseksi puskemiseksi, hän myönsi.

Bluesin valmentaja Lehterä oli sitä mieltä, että lopputulos ei varsinaisesti kuvannut joukkueiden paremmuutta.

− Kyllähän KalPa oli tänään parempi. Varsinkaan ensimmäisessä erässä emme saaneet minkäänlaista peliä aikaiseksi. Tämä oli sellaista hengityksen pidättämistä. Kolmannessa erässä taisteltiin ja luotettiin siihen, että se tilaisuus tasoittaa tulee.

− Olen iloinen joukkueen puolesta ja myös yleisön puolesta. He saivat kokea hienon tapahtuman, Lehterä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle