Kolmen minuutin hurmos

LIIGA / Raportti
Janne Keränen oli TPS:n puolustukselle alati vaarallinen.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukko ja TPS kohtasivat toisensa back-to-back -viikonlopun takia yhden nukutun yön jälkeen uudestaan. Pitkälti edellisen ottelun kaavaa noudattanut kohtaaminen päättyi nytkin kotijoukkueen juhliin. Loppulukemat Raumalla kirjoitettiin 3-2.

Lukko ja TPS kohtasivat toistamiseen yhden nukutun yön jälkeen ja kotijoukkue oli tässäkin ottelussa vahvempi. Ottelun ratkaisuksi muodostui lopulta toinen erä, jossa TPS:n liike oli heikkoa. Lukko käytti etsikkoaikansa hyödyksi iskemällä kolme maalia alta kolmen minuutin TPS-vahti Atte Engrenin selän taakse. Vaikka peli meni lopussa tiukaksi, näiden osumien turvin kolme arvokasta sarjapistettä jäi kanaalikaupunkiin.

- Hävittiin paremmalle ja tällä kertaa ilman kriisiä. Totuushan on se, että neljäs peli viiteen päivään ei voi olla näkymättä poikien suorituksessa. Hyvin kuitenkin taisteltiin hamaan loppuun asti, eikä se tasoitusmaali kauaksi jäänyt, vieraiden päävalmentaja Pekka Virta kertaili ottelun tapahtumia.

- Kaksi erää meidän tekemisemme oli rentoa ja siitä paistoi joukkuevoima sekä päättäväisyys. Vastustajan väsymistä en havainnut mitenkään. Se väsyminen kulkee vähän käsi kädessä sen kanssa, miten toinen suorittaa siellä kaukalossa, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kertaili illan tapahtumista.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueella oli lukuisia paikkoja iskeä kiekko ohi hyvin torjunneen Engrenin, mutta laukausten laatu oli ala-arvoista. Pahimpana tuhlarina kunnostautui Lukon tanskalaishyökkääjä Mikkel Bödker. Vierasjoukkueella ei ollut kovin hyviä paikkoja, vaikka TPS sai yrittää kaksi kertaa ylivoimamaaliakin.

Toisen erän alku mentiin vielä tasaisissa merkeissä, mutta sitten vierasjoukkueelle tapahtui jotain. Liike loppui lähes kokonaan ja Lukko pyöritteli pitkät pätkät peliään TPS-alueella. Ja kun tarpeeksi kauan yrittää, joskus se kiekko sitten löytää tiensä myös maaliin asti.

- Mukavasti on nyt mennyt sisään ja jalka on liikkunut. Ensimmäinen maali meni vähän onnenkantamoisella, mutta toinen meni sieltä mistä yritinkin. Tulosta pitääkin tulla, koska ykkös- tai kakkosketjussa pääsee pelaamaan, kahden maalin isä Janne Keränen kertaili kamppailua.

Lukon tehohetken jälkeen ottelu tasaantui ja maalihanat menivät kiinni. Paras tekopaikka siunaantui Bödkerille, kun hän pääsi alivoimalla yksin läpi, mutta TPS-maalille vaihdettu Antero Niittymäki oli ohittamaton. Niittymäki oli muutenkin mies paikallaan, eikä päästänyt ottelussa yhtään kiekkoa selkänsä taakse.

Kolmanteen erään saapui jo valmiiksi paniikissa ollut kotijoukkue. TPS sitä vastoin lisäsi luisteluaan ja sai vyörytettyä painopisteen Lukko-vahti Simon Nielsenin ristikon läheisyyteen.

- Kyllä me siitä paniikista puhuttiin, että mikäli se halutaan, asiasta ilmoitetaan erikseen. Kun on vaikeaa, ei ole helppoa, filosofoi Dufva tuttuun tyyliinsä.

- Totuus on, että voittoputkessa pelaaminen on rennompaa. Meidän tilanteessa asia taas ei ole niin yksinkertainen, jatkoi Dufva kolmannen erän ruotimistaan.

Lukolla ei viimeisessä erässä montaa tekopaikkaa ollut, mutta TPS:llä sitäkin enemmän. Kaksi kertaa kiekko myös meni Lukko-maaliin, mutta aika loppui TPS:n kannalta kesken. Yrityksen puutteesta joukkuetta ei voi syyttää, vaikka tasoitusmaali jäikin tekemättä.

Lukon osalta sarja jatkuu tulevana tiistaina Tampereella, jossa vastaan luistelee Ilves. TPS:n urakka jatkuu SM-liigassa kotiottelulla vasta tulevana perjantaina, kun Jokerit luistelee vastaan.

TPS joutuu kuitenkin kaukaloon jo tulevana maanantaina, kun European Trophy -ottelussa vastaan luistelee ruotsalainen Djurgården. Ottelu pelataan Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle