Helpotusta metsästämässä

LIIGA / Ennakko
Justin Azevedo hölmöili itsensä pelikieltoon lauantain peliin. Kuka korvaa energisen sentterin Raumalla?
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kaksi alkukaudesta kyntänyttä joukkuetta jatkavat epätoivoista pisteiden metsästystään lauantaina, kun Lukko ja TPS iskevät toistamiseen vuorokauden sisällä yhteen. Jaossa on jälleen molemmille joukkueilla äärimmäisen tärkeitä pisteitä.

70 kilometriä pohjoiseen matkaavat Lukko ja TPS kohtaavat toisensa uudelleen lyhyen ajan sisään. Vuoristoratamaisesti alkukaudesta pelanneet joukkueet kaipaavat yhä molemmat kuumeisesti helpotusta vaikeaan alkusyksyyn, joten tarjolla onkin jälleen ainakin hetkellistä helpotusta.

Kauden ensimmäisen täyden pistepotin napannut TPS osoitti perjantai-iltana melkoista venymistä. 0-2-tilanteesta joukkue onnistui kääntämään kamppailun raumalaisjoukkuetta vastaan tärkeäksi voitoksi.

Monien henkilökohtaisten onnistumisten lisäksi voitto teki varmasti hyvää varsinkin henkisellä puolella.

Lukon puolella sama kamppailu jätti toisaalta vastaavasti paljon kysymysmerkkejä. Alku oli energinen, mutta lopun hyytyminen jätti varmasti raumalaisille paljon jossiteltavaa.

Latautumistaistelua kohti kamppailua

Raumalla kiekko tippuu lauantaina jo klo 16, mikä nostaa joukkueiden valmistautumisen ja latautumisen merkitystä entisestään.

Tuplakamppailujen yhteydessä kyky edellisten otteluiden nollaamiseen niin henkisesti kuin fyysisesti korostuukin merkittävästi. Sekä Risto Dufva että Pekka Virta ottivatkin asian isosti esille perjantain pelin jälkimainingeissa.

Lukko oli perjantai-iltana vahva alussa, mutta hyytyi päätöserään mennessä pahasti. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka joukkue käsittelee asian jälkimmäiseen kamppailuun.

Perjantain romahdus jätti varmasti asioita hampaankoloon. Parhaimmillaan tilanne voidaankin kääntää oikeaksi revanssi-asetelmaksi kotiyleisön edessä.

TPS pääsee puolestaan peliin huomattavasti helpommasta tilanteesta. Voitto teki varmasti hyvää ja helpottaa henkistä valmistautumista uuteen koitokseen.

Syksyistä vuoristorataa − tarjolla nousuja vai laskuja?

Molempien joukkueiden alku kauteen on ollut kauniisti sanottuna haastava. Ajoittaisia hyviä hetkiä ovat seuranneet poikkeuksetta täydet romahtamiset.

Huonoa peliä on puolestaan saattanut seurata äärimmäisen hyväkin suoritus. Jatkuuko vuoristorata myös lauantaina, vai pystyykö TPS jatkamaan siitä, mihin se perjantaina jäi?

Entä miten perjantaina lopussa kuumentuneet tunteet vaikuttavat kamppailun luonteeseen? Todennäköisesti ainakin joitain pieniä tuttuja taistelupareja saattaa löytyä myös lauantaina kentältä.

Joukkueiden kokoonpanoissa tuskin on luvassa sen suurempia muutoksia perjantain peliin. Justin Azevedon pelikielto nostaa Jarkko Kauvosaaren takaisin kokoonpanoon pienen tauon jälkeen.

Seuraa Heitä

Miikka Tuomainen # |

Laitahyökkääjä

Isokokoisen hyökkääjän alkukausi on vaikea. Aikanaan Lukossa hypyn liigaan tehnyt laituri onnistui kuitenkin iskeämään perjantaina kauden avausmaalinsa. Vapauttiko se peliä?

Juhani Jasu #61 |

Keskushyökkääjä

Justin Azevedon hölmöiltyä itsensä pelikieltoon, nousee Lukko-kasvatin rooli entisestään myös hyökkäyspäässä. Kaipaa onnistumisia myös pisteiden valossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle