Välisarjassa vuorossa tuttu taistelupari

LIIGA / Ennakko
Kolmas kerta toden sanoo, mutta tämäpä onkin jo neljäs näiden joukkueiden kohtaaminen kuluvalla kaudella. TPS:llä on pienoinen etu lempeän sarjaohjelmansa takia, mutta muuten ottelun ennusmerkit povaavat tasaista vääntöä.
Ken löytyy maskin takaa Bluesin maalilta huomenna?

© Matti Liljaniemi
alt="Ken löytyy maskin takaa Bluesin maalilta huomenna?">

TPS on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme, pelannut tasan kerran sekä maistanut tappion katkeraa kalkkia yhdesti. Viimeksi
turkulaiset kävivät kurittamassa pieneen pelilliseen kriisiin ajautunutta IFK:ta Helsingissä. Nimenomaan vieraskentillä Palloseura onkin kyennyt pelaamaan vapautuneesti omaa viisikkopeliään. Kotihallin vinhasti kannustava yleisö ilmeisesti saa Palloseuran puristamaan mailojansa liian lujaa. Nyt ongelma ei ainakaan luulisi olevan jaksamisesta, sillä Palloseura on pelannut reilussa kahdessa viikossa vain kaksi ottelua.

Bluesin vastaavat tilastot näyttävät tismalleen samanlaisilta kun
Palloseuran vastaavat: kolme voittoa, tasapeli ja häviö. Viimeksi espoolaisjoukkue aliarvioi Ässien tsempin ja menetti kolmen maalin johtonsa tasapeliksi. Tämä varmaan näkyy sisuuntumisena perjantaina otteissa.

Eräs elementti, joka vaikuttaa varmasti ottelun kuvaan on tietoisuus Leksandista kenkää saaneen Mike Stapletonin paluusta Bluesin sinipaitaan. Urheilutoimenjohtaja Christian Ruutun mukaan on jopa mahdollista, että Stapleton saattaisi olla mukana jo huomisessa pelissä. Jos Stapleton ei kuitenkaan ehdi huomiseen peliin, sotkeeko se Bluesin pakkaa?

Joukkueiden rutiinitaso heittelehtii molemmilla joukkueilla valtaisasti ja mitään selvää yleiskuvaa illan ottelusta on vaikea nähdä. Tilastojen valossa Palloseura olisi niskan päällä ollen liigan neljänneksi paras vierasjoukkue Bluesin ollessa kuudenneksi kovin kotijoukkue.

Bluesilta puuttuvat maalivahtikaksikko Myllys ja Oksa sekä
iki-espoolainen Timo Hirvonen.

TPS:ltä on Marco Tuokon ja Mikko Koivun pelaaminen epävarmaa

» Lähetä palautetta toimitukselle