Jälleen sininen hetki

LIIGA / Ennakko
Torstaina TPS isännöi Espoon Bluesia, jolle ei tarvitse sanoa, että ”olkaa kuin kotonanne.” Sen verran tutuksi Turkuhalli on espoolaisille tullut.

Köysi on kiristyntyt TPS:n joukkueen kaulan ympärillä. Se osti lisää aikaa voittamalla SaiPan eilen komeasti Kisapuistossa. Ottamalla voiton Bluesista uskottavuus kasvaisi ja se sulkisi muutamia kriittisiä suita.Silti jokainen peli on Jalosen joukoille play-off taistelua. Ne, jotka puhuvat puuduttavasta runkosarjasta ja siitä, että todelliset pelit
alkavat vasta keväällä, kantavat yleensä sellaisen jengin lippalakkia
jonka uskotaan selviytyvän jatkopeleihin heittämällä. TPS ei kuulu enää niihin jengeihin. Play-offeihin pääseminen on projekti, jossa
tappioputkiin ei ole enää varaa.

Blues on saanut moottorinsa rullaamaan ja on pystynyt ajoittain pelaamaan sillä tasolla, jonka iltapäivälehdet ovat sille sysänneet nimenvaihdoksesta asti. Maalivahtiosastolla ovat naamat vaihtuneet niin tiuhaan tahtiin, että kenttäpelaajien täytyy katsoa tarkkaan ketä kulloinkin maskin takaa virnistää. Kuitenkin jokainen Espoon maalia vartioinut on esittänyt hienoja otteita.

Espoolaiset ovat varmasti väsyneitä ja pettyneitä; eilen Blues koki katkeran tappion Ässille, kun joukkue menetti kahden maalin johtonsa ja hävisi lopulta ottelun porilaisten viime minuuteilla värkkäämällä voittomaalilla.

Blues osaa pelata Turkuhallista maltillista, puolustusvoittoista peliä jossa vastustajan hyökkäykset ajetaan nurkkiin ja siellä väkivahvat espoolaiset pakit tykkäävät painia kiekosta. Bluesin materiaali sopii kuin nakutettu tähän, sillä joukkueen hyökkäyspää on kasattu pitkälti nimekkäistä kahdensuunnan hyökkääjistä.

Tämä on joukkueiden viides kohtaaminen. Ottelut ovat olleet tällä kaudella erittäin tiukkoja, mutta kertaakaan TPS ei ole kyennyt Espoon päänahkaa viemään. Paras saavutus on ensimmäisessä ottelussa venyminen tasapeliin.

Odotettavissa on siis vaikeasti ennustettava ottelu. Toisaalta TPS on kriisijoukkue, joka sai tarrattua muutamalla sormella kielekkeen reunaan SaiPa-voitollaan. Antaako se uutta uskoa varjojen mailla vaeltaneeseen turkulaisnippuun vai oliko noste vain lappeenrantalaisten huonoutta? Bluesilla varmaan painaa jaloissa keskiviikkoinen ottelu. Tässä ottelussa voi käydä ihan mitä vaan, mutta kuten sarjataulukkokin paljastaa, Blues lähtee ennakkosuosikkina tähän koetokseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle