Hullunkuristen maalien ilta

LIIGA / Raportti
TPS:n ja Bluesin ottelut ovat olleet aina tiukkoja eikä tämäniltainenkaan tuonut poikkeusta tuohon ketjuun. Yleisö sai nähdäkseen vauhdikkaan pelin jonka viidestä tehdystä maalista kolme oli joukkueen omia maaleja.
Jere Myllyniemi pelasi vahvan pelin

© Tommy Peltonen
alt="Jere Myllyniemi pelasi vahvan pelin">

Ennen aloituskiekkoa jaettiin kukkia TPS:n Joni Liuksen 400. ja Pasi Petriläisen 300 liigaottelun merkiksi.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti kun molemmat joukkueet painoivat väkisin peliä toistensa päätyyn, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei nähty kun alkuinnostuksissaan molemmat joukkueet jaksoivat myös puolustaa.

Tepsin Mikael Holmqvistin punnerrettua väkevästi laidasta läpi Mika Alatalo pääsi laukomaan vapaasti maalin edestä, mutta veto suuntautui aavistuksen ohi.

TPS painoi peliä vastustamattomasti Bluesin Jere Myllyniemen maalille, kun espoolaisten puolustus vain seisoi, mutta ratkaisevissa laukauksissa vedot juuttuivat pakkien luistimiin.

Aktiivisesti läpiajoa hakeva espoolaisten Jan Caloun pääsi pariinkin otteeseen nokikkain turkulaisten maalia vartioivan Jason Elliottin kanssa, mutta molemmilla kerroilla Caloun ei onnistunut nostamaan kiekkoa maaliin yli jäässä maanneen Elliottin.

Illan avausmaali oli onnenkantamoinen. Tepsin jykevän puolustaja Sergei Yerkovitshin veto siniviivalta muutti ilmeisesti suuntaansa Vykoukalin luistimesta ja kiekko ohjaantui kontallaan olevan Myllyniemen mailan alta verkon perukoille. Kotijoukkue maalin johtoon.

TPS sai hirmuisesti virtaa johtomaalistaan ja se loi todella vaarallisia paikkoja Bluesin maalille, mutta villisti maalin yli pomppiva kiekko ei suostunut pomppaamaan maaliviivan tuolle puolen.

Bluesin tasoitus tuli sen ainoasta paikasta kesken hurjan turkulaispainostuksen. Marko Tuomainen syötti laidasta maalille ja Basso Petriläinen oli kiinni maalille ajaneessa Olli Ahosessa, mutta espoolaissentterin maila oli vapaa ja kiekko pomppasi mailan varresta ohi Elliottin. Tilanne tasan. Maali merkittiin jostain syystä Tuomaisen nimiin.

Ottelu jatkui vauhdikkaana. Ensin turkulaisten Marko Kauppinen veti rystyltä ylärimaan. Vastahyökkäyksestä maalin kiertänyt Espoon Peter Sarno kilautti Elliottin maalin rautoja.

Toinen erä

Erä alkoi erittäin vauhdikkaasti ja tilanteet vaihtelivat puolin ja toisin. Myllyniemi Bluesin maalilla joutui pariin otteeseen pomputtamaan kiekkoa torjunnan jälkeen.

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin ajassa 27.29 kun päätuomari Levonen passitti Jiri Vykoukalin istunnolle. TPS tulitti hanakasti, mutta Myllyniemi näki laukaisupaikat ja torjui varmasti vedot. Tasakentällisin tahtipuikko siirtyi selvästi Bluesille, joka loi kovaa painetta Tepsin pakeille.

Ottelun toinen jäähy nähtiin kun turkulaisten Niko Mikkola huitaisi vaarallisen näköisesti Sebastian Sulkua kaulaan takaapäin. Mikkola selvisi tempauksestaan kahden minuutin istunnolla. Mutta TPS kärsi Mikkolan mailataituroinnista kun Markus Hurme sutaisi Elliottin pahasti eteensä torjutun reboundin verkon perukoille. Tilanteessa Tepsin Markus Seikola pelasi vetelästi maalinsa edustalla.

Erän viimeisellä sekunnilla Vykoukal sai jäähyn kun hänen mailansa osui suurella voimalla Kai Nurmisen kypärään lennättäen sen takaraivolle. Erän loppuun saatiin vihellyksen jälkeen yksi torikokous.

Kolmas erä

Erä alkoi siis Bluesin alivoimalla. Tuomas Grönmanin syötettyä alimpana miehenä Markus Hurmeen lapaan, tämä pääsi laukomaan vaarallisesti kohti Elliottia. TPS sai loistavan mahdollisuuden kun vieraiden Rami Alanko sai jäähyn torpattuaan Liuksen ikävännäköisesti laitaan. Kahden miehen ylivoimalla Markku Paukkusen siniviivaveto ohjaantui ilmeisesti Hurmeen mailasta ohi Myllyniemen. Toinen oma maali ja peli tasan.

Alatalon revittyä itsensä jäähylle oli Calounilla oli tuhannen taalan paikka jäätyään aivan yksin maalin eteen, mutta Caloun oli väärinpäin maaliin nähden ja Elliott kykeni torjumaan rystyvipin.

Bluesin johtomaali oli myös oma maali. Elliott torjui Miika Elomon tiukan vedon eteensä. Arto Laatikainen koetti sutaista kiekkoa verkkoon, mutta se kimposi Grönmanin luistimesta verkkoon.

Blues tyytyi varjelemaan maaliaan heittämällä kiekkoa ristikulmaan.

Ajassa 59.53 Sarno otti kiekon käteensä ja heitti sen Sululle; tuloksena jäähy pelin viivyttämisestä. Samassa ajasssa TPS otti aikalisän. Viime sekunnilla Myllyniemi nappasi hanskaansa upeasti Nurmisen tiukan lämärin ja peli oli täten ratkennut.

Kommentit

Bluesin pääkäskijä Hannu Kapanen oli tyytyväisen oloinen, mutta kiireinen

-Joo, meillä on kiire valmistautumaan seuraavaan peliin Pelicansia vastaan Lahdessa ja jälkihuolto täytyy tehdä. Tämä oli iso peli meille ja tärkeä voitto. Enemmän kuin tärkeä tähän tilanteeseen. Tappio tänään ja Tepsi olisi päässyt jo vähän karkuun. Nämä Tepsi-pelit ovat olleet aika pyöreitä ja tasaisia eivätkä ne tunnu siitä mihinkään muuttuvan. Voidaan sanoa, että olimme onnekkaampia. Hyvä välillä näin päin, sanoi tuumaili Kapanen.

-Myllyniemi oli erittäin hyvä maalissa ja voin sanoa, että nuori mies on pelannut meille erittäin paljon pisteitä. Tärkeä lenkki meille tuolla. Täytyy vain ihmetellä pojan päätä. Teknisesti olen aika kehunut häntä – toki hän on vielä raakile, mutta tuo pelipää! Se ei tunnu jäätyvän missään tilassa, kehui Kapanen nuorta maalivahtiaan.

Kapaselta ollaan aikaisemmin kuultu rikinkatkuista kritiikkiä tuomareita kohtaan, mutta tänään sävy oli toinen.

-Sen verran täytyy antaa tunnustusta tuomarille (Levonen) , että antoi pelata. Esimerkki taas siitä miten entinen palaaja kykenee lukemaan pelin henkeä.

Kapanen kommentoi myös try-outilla olevaa kanadaissentteriään.

-Sarno pelaa välillä ailahtelevasti. Välillä hyvin ja nimenomaan kiekollisena. Kaksinkamppailuissa ja vääntöpelissä on vielä tekemistä. Varmasti hänellekin on yllätys tämä liigan taso. Jos on luullut, että helpolla täällä pääsee, niin ei varmasti pääse. Jokainen peli on ollut hänelle tiukka ja hän on joutunut lyömään kaikensa peliin. Uskon että hän pysyy vielä parantamaan ja katsotaan vielä tauon jälkeen mitä tauon aikana saadaan aikaan.

Kysyttäessä Myllyksen ja Oksan toipumisaikataulua, Kapanen suhtautui asiaan leppoisasti.

- Ei meillä mitään kiirettä ole. Antaa pappojen parannella itseään rauhassa.

Kapanen kertoi lopuksi omatoimisesti näkemyksensä suuremman tähtensä suorituksesta.

-Calounista voisi sanoa, että hänellä oli viisi selvää maalipaikkaa. Toivottavasti sitten säästyi jotain huomiseen.

TPS:n valmentaja Kari Jalonen oli huomattavasti vähäsanaisempi

-Meiltä tahmea esitys kaiken kaikkiaan. Meillä oli juuri viisi peliä vieraissa ja minusta me pelaamme paljon paremmin tuolla. Ja ennenkaikkea me pelataan paljon paremmin joukkuepeliä tuolla vieraissa. Me pelataan sellainen pieni käsijarru päällä täällä kotihallissa. Mä en sitä ymmärrä, kuitenkin tuo yleisö meitä tukee ja kannustaa, mutta täällä pelaamme selvästi alle tasomme. Täytyy keskustella joukkueen kanssa miksi näin tapahtuu. Voi sanoa, että sitä hiekkaa oli luistimissa mitä täällä viikon verran oli. Sen takia pisteet meni kaverille.

» Lähetä palautetta toimitukselle