Nouseeko TPS viivan päälle?

LIIGA / Ennakko
Vierasjoukkue TPS:n taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu edelleen. Vaikka joukkue onkin ottanut viisi voittoa putkeen, on se edelleen viivan alla, tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena. Suuntaus on odotettu - viime kaudellakin pudotuspelipaikasta taistelleet joukkueet ottivat runsaasti pisteitä runkosarjan lopussa.

Blues on pelannut nyt yhdeksän ottelun pisteputken. Tosin ensimmäisen ja viimeisen niistä se hävisi jatkoajalla. Porissa nähtiin kauden ensimmäinen jatkoaikamaali tyhjään maaliin. Huomattavasti useammin on viidellä kolmea vastaan pelannut joukkue onnistunut, Blues reilu viikko sitten SaiPaa vastaan.

Silloin ratkaisumaalin tehnyt Teemu Elomo on pois kokoonpanosta tänään. Ehkä TPS:ää vastaan sillä on suurempi merkitys, sillä Elomo on usein ollut iskussa kasvattajaseuraansa vastaan. Arto Laatikaisen pelikunto on vielä arvoitus.
TPS:n riveissä Niko Mikkola on puolikuntoinen ja Mikko Kankaanperä loukkaantuneena.

Bluesin ero JYP:iin on nyt neljä pistettä, joten kotiedun varmistaminen alkaa olla lähellä. Helppoja pisteitä ei kuitenkaan sovi luovuttaa, sillä silloin kotietu on vaarassa. Kärpät on tasapisteissä Bluesin kanssa, mutta oululaisten maaliero on niin selvästi parempi, että Bluesin on kerättävä enemmän pisteitä kuin Kärpät mieliessään kolmanneksi runkosarjassa. Tehtävä on vaikea, sillä vastassa ovat esimerkiksi HPK ja Jokerit. Hyvin ratkaiseva Kärpät-ottelu pelataan Espoossa.

TPS on kaksi pistettä HIFK:sta ja pisteen Lukosta. SaiPa puuskuttaa pisteen päässä. Kaikilla näillä joukkueilla on yksi ottelu enemmän kuin TPS:llä, mutta toisaalta TPS:n pahimmat ottelut ovat vielä edessä. Koko kärkikuusikko on vielä kohtaamatta. Lisäksi TPS käy Tampereella Ilveksen vieraana. Siitäkään ottelusta ei tule helppoa, onhan kyseessä Ilveksen kauden viimeinen kotiottelu.

Tällä kaudella Blues on ollut selvästi vahvempi keskinäisissä kamppailuissa. Blues ei hävinnyt kertaakaan Turussa (3 voittoa, 1 tasapeli), ja TPS:n ainoa voitto on lukemin 0-1 tammikuun ottelusta Espoossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle