Yksi maali riitti TPS:lle jälleen kerran

TPS otti jo kauden neljännen 1-0-voittonsa Espoossa. Ottelu oli heikkotasoinen ja maalivahdit selvisivät varsin helpolla.

TPS:n riveistä puuttui hieman yllättäen sairaana ollut kapteeni Mika Alatalo, kuten myös Niko Mikkola. Sen sijaan Kimmo Peltonen oli mukana, ja hän toimi kapteenina tiistai-illan ottelussa. Blues pelasi odotetunlaisessa kokoonpanossa. Veräjänvartioina toimivat Jarmo Myllys ja Teemu Lassila.

Harvinaisuuksia

Ensimmäinen erä oli samanlainen kuin lähes koko ottelukin, eli vaisua puurtamista. Blues oli jonkin verran parempi avauserän aikana, mutta avauserä jäi maalittomaksi. Lähimpänä onnistumista olivat Mike Stapleton pian Peter Sarnon aloitusvoiton jälkeen ja Juha Ylönen, joka yritti onnistumista maalin takaa Lassilan kautta.

Päätuomari Jyri Rönn jakoi viisi kaksiminuuttista, joista viimeiset kaksi, eli Jan Calounin ja Pasi Petriläisen väkivaltaisuusjäähyt, samanaikaisesti. Calounille kaksiminuuttinen oli vasta kauden toinen.

Toinen erä kamppailun paras

Toinen erä tarjoili etenkin alkupuolella ajoittain hyvää viihdettä. TPS-puolustajat olivat hyvin mukana, ja parhaat paikat siunaantuivatkin heille. Marko Kauppinen pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta laukauskin hieman epäonnistui. Petriläinen pääsi läpiajoon heti jäähynsä jälkeen, mutta Myllys peitti etukulman hienosti. Myös Tuomas Grönman pääsi jäähyltä karkuun, mutta hänen tilanteensa kuihtui kaatumiseen.

Myös Teemu Lassila hoiti hommansa hyvin. Bluesin paras osa-alue oli Juha Ylösen ketju, laidoillaan Marko Tuomainen ja Kari Kalto. Erityisesti Ylönen ja Kalto pelasivat hyvin yhteen, kuten ovat tehneet jo jonkin aikaa. Erän parhaat Blues-tilanteet koituivatkin heille, mutta Lassila piti maalinsa puhtaana.

Erän erikoisin tapahtuma nähtiin ajassa 31.14, kun Myllys torjui TPS-laukauksen ja kadotti kiekon sen jälkeen suojuksiinsa. Kiekko löytyi lopulta housuista.

Holmkvist iskee ainoan

Blues teki ketjumuutoksia kolmanteen erään, mutta ne toimivat vain kolmen minuutin ajan. Tuon ajan Blues-porukalla oli kunnon yritys päällä, mutta sitten seurasi TPS-hyökkäys, joka johti maaliin. Sebastian Sulku roikkui Mikael Holmkvistissa, joka ei välittänyt otteesta ja onnistui ohittamaan Myllyksen etukulmasta. Tilanteesta oli tulossa rangaistus Bluesille.

Maalin jälkeen TPS keskittyi puolustamaan ja hyökkäsi vain satunnaisesti. Mika Suoraniemi pääsi laukomaan vapaasti b-pisteeltä, mutta toista kertaa Myllystä ei yllätetty. Kerran se oli lähellä, kun kiekko lirui Myllyksen jalkojen välistä kohti maalia, mutta silloin Jiri Vykoukal pelasti kiekon muutaman sentin päästä maaliviivaa.

Viimeiset minuutit Blues painoi päälle, mutta aivan maalin eteen ei päästy, ja parhaat paikat olivat lähinnä ohjauksia siniviivavetoihin. Mike Stapletonin ohjauksessa Lassilalla oli onnea, kun kiekko pomppi lopulta TPS-maalin yli.
TPS sai vielä rangaistuksen ottelun loppuun, ja Blues pääsi yrittämään kuudella neljää vastaan. Peli ajautui kulmiin, ja sitten summeri vapautti TPS:n. Lukemat 0-1 ovat tuttuja TPS:lle, sillä aikaisemmin tällä kaudella samanlaisen häviön ovat kärsineet Pelicans, Jokerit ja Ilves.

Kättelyissä nähtiin pientä kähinää Mike Stapletonin ja Jani Kiviharjun kesken. Myös Hannu Virta tuli kentälle ottelun jälkeen kertomassa joitain mielipiteitä.

Puolustuspää kunnossa

Kun ottelussa tehdään vain yksi maali, on sekä maalivahtipeli että puolustus kunnossa. Niin tänäänkin. Sekä Myllys että Lassila olivat joukkueidensa parhaat. Puolustajatkin hoitivat hommansa pääosin tyylikkäästi, eikä pahoja hasseja nähty.
Jiri Vykoukal oli Bluesin paras, ja TPS:n vastaava titteli menee Pasi Petriläiselle.

Hyökkäys oli varsin vaisua molemmin puolin. Holmkvist ansaitsee kiitosta ottelun ainoasta maalista. Blues-hyökkäjistä yritteliäin oli Kari Kalto.

Blues kärsi kolmannen peräkkäisen tappion. kun mukaan otetaan vielä aikaisemmin tammikuussa tulleet Lukko- ja Ässät-ottelut, on jotain pahasti pielessä. Jossain vaiheessa joukkueella menee yleensä huonosti, ja Bluesilla on selvästi tämä vaihe menossa.