Helpot pisteet vai asennevamma?

LIIGA / Ennakko
Blues ja TPS kohtaavat kuudennen kerran tällä kaudella. Blues on vienyt neljä edellistä kohtaamista nimiinsä, mutta edellisestä neljästä tappiosta kolme tuli silloin pudotuspeliviivan alapuolella ollutta joukkuetta vastaan.

Blues hävisi viimeksi Jokereille, jolta puuttui ottelusta lukuisia avainpelaajia, erityisesti Ville Peltonen ja Antti-Jussi Niemi. Joulutauon jälkeiset yhdeksän ottelua ovat tuoneet yhdeksän pistettä neljän voiton ja yhden jatkoaikatappion myötä.

TPS hävisi viimeksi Tapparalle. Joukkueen esitykset ovatkin olleet melkoista vuoristorataa. Viime aikoina TPS on ollut parempi vieraskentällä, sillä kolme edellistä vierasottelua on tuonut pisteitä, mutta edellinen kotivoitto on juuri ennen joulutaukoa, kun Ilves kaatui 1-0.

Koivu ja Myllys taas mukana

Jarmo Myllys pelasi ensimmäisen kerran kolmeen kuukauteen lauantaina, kun Jokerit oli parempi lukemin 3-2. Samassa ottelussa myös Cory Murphy teki paluun: hän oli ollut sivussa lähes viisi viikkoa.
Bluesin ainoa sairaslistalainen lieneekin polvivaivainen Niko Nieminen.

Myös TPS:n Mikko Koivu palasi kehiin viime viikolla ja teki kaksi maalia.
TPS:n pelaajista sivussa lienevät Kimmo Peltonen ja Niko Mikkola.

Maalivahtitilanteet kimurantteja

Tappiosta huolimatta Myllys jatkanee maalilla, sillä pelituntuman hakeminen on tärkeää tässä vaiheessa. TPS:n puolella Teemu Lassila on noussut hyväksi haastajaksi Jason Elliottin rinnalle, ja näin ollen vieraiden maalivahdin arvaaminen ei ole niin helppoa.

Cory Murphyn paluu on arvokas asia Bluesille erityisesti siinä, että häntä tarvitaan erityisesti kiekon ylöstuojana. Ilves-ottelussa ongelma näkyi entistä selvemmin, kun myös Jiri Vykoukal puuttui. Nyt molemmat pelaavat, ja ainakin se osa-alue on parempi. Toki Murphy ei ole kovinkaan hyvä puolustuspäässä, joten hän tarvitsisi vierelleen hyvän puolustavan puolustajan.

TPS-puolustus on kunnossa, mistä kertoo joukkueen päästettyjen maalien lukumäärä, sillä vain Jokerit, HPK ja Tappara ovat päästäneet vähemmän maaleja. Tärkeimpien puolustajien, ja maalivahdin onnistumista tarvitaan nytkin Bluesin voittamiseen.

Jatkuuko Stapletonin putki?

Bluesin hyökkäys on ollut viime aikoina hyvissä kuosissa, vaikkakin aivan viimeiset ottelut eivät tätä kerro. Tehtyjen maalien keskiarvo on kolmen tietämissä, mikä on nykyaikana hyvä saavutus. Mike Stapleton on pitkässä pisteputkessa, ja joukkueen kuumin pelaaja tällä hetkellä. Myös Kari Kalto on ollut parantamaan päin.

TPS:n hyökkäyspää on nimekkäämpi kuin tulokset osoittavat. Kai Nurminen on onnistunut parhaiten tällä kaudella, mutta myös Ville Vahalahti, Michael Holmqvist ja Mikko Koivu voidaan laskea onnistujien joukkoon. Myös nuoret hyökkääjät, kuten Juho Lehtisalo, ovat esittäneet hyviä otteita viime aikoina.

Etu kääntynyt Bluesille

Tämän kauden otteluista ensimmäinen päättyi tasan, mutta sen jälkeen Blues on vienyt neljä ottelua peräkkäin. Edellinen ottelu oli puolitoista viikkoa sitten, jolloin Blues voitti Turussa 4-2. Edellinen Espoon kohtaaminen oli runsasmaalinen, ja päättyi Bluesille 7-3. Peter Sarno teki tehot 2+3 ja Jan Caloun keräsi kolme tehopistettä ensimmäisen erän aikana, jolloin hän siirtyi pistepörssin kärkeen. Joulutauon nilkkavamma on pudottanut hänen asemiaan, mutta taistelu jatkuu yhä. Tällä hetkellä eroa kärkeen on kuusi pistettä.

Viime kaudella Blues vei pisteet 9-8, kun Blues ratkaisi kerran jatkoajalla, ja sitä edellisellä kaudella TPS oli parempi voitoin 5-3.

» Lähetä palautetta toimitukselle